AcasăNewsBasescu a refuzat sa dea mana cu Marga, la depunerea juramantului. Ce...

Basescu a refuzat sa dea mana cu Marga, la depunerea juramantului. Ce i-a reprosat presedintele!

Presedintele Basescu a refuzat intr-o prima faza sa dea mana cu noul ministru de Externe Andrei Marga, luni seara, dupa ceremonia de depunere a juramantului. „Basescu mi-a reprosat analogia cu Mussolini. Am stabilit ca vom lamuri lucrurile”, a explicat Marga.

Noul ministru de Externe a declarat ca a facut la un moment dat o analogie intre masurile luate in Romania si cele luate de Mussolini. „Este o declaratie a mea facuta in comisiile reunite ale Parlamentului. Cineva de la PDL a pus o intrebare privind masurile luate in Romania si unele masuri ale lui Mussolini. Obsesia de a desfiinta a doua camera a Parlamentului a avut-o si Mussolini, desfiintarea de scoli a fost o masura a lui Mussolini, folosirea dosarelor a fost practicata de Mussolini.

Aceste lucruri erau in textul meu si un parlamentar m-a intrebat cum voi coopera cu presedintele. El a fost informat ca in fruntea Romaniei este Mussolini. Am spus ca e asa, daca acceptati veti fi informat corect. A venit la mine si mi-a spus ca vrea sa lamurim lucrurile”, a declarat Andrei Marga la RealitateaTV.

Dupa cateva minute in care au avut un schimb de replici, Basescu i-a strans, totusi, mana cu Marga. Ministrul a precizat si ca seful statului i-a spus ca vrea sa ia parte la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Afacerilor Externe.

author avatar
eNational
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger