AcasăNewsBasescu a redevenit animal politic

Basescu a redevenit animal politic

Fostul presedinte stie doar jumatatile de adevar care nu-l incomodeaza

Fostul presedinte este convins ca inca mai are ceva de zis in politica. Nu-l opreste nimeni sa creada asta, caci ingamfarea si vorbitul in doi peri nu sunt reglementate de vreo lege. Pe de alta parte, daca televiziunile ar fi populate cu profesionisti sau ar avea programe pur si simplu fara cusur, Traian Basescu s-ar vedea nevoit sa-si consume munitia doar in fata oglinzii, in baie, cand se barbiereste. Cand, insa, interviurile incep cu „Ce parere aveti despre…?”, la ce trebuie sa te astepti?

Fostul presedinte stie doar jumatatile de adevar care nu l incomodeaza

Lasat de capul lui, nestanjenit de intrebari incomode si neincoltit de adevaruri pe care nu le poate ascunde sau denatura, Basescu isi face jocurile nestingherit.

Nostalgia dezastrului

Pentru ca in Romania singurul subiect este „Laura Codruta Kovesi – marirea si decaderea”, exceptand canalele de sport si desene animate, uite cum fostul presedinte se lanseaza in a dresa natiunea  cu ideile lui si de Stahanov al politicii, dar si de nostalgic al celei mai dezastruoase epoci din istoria recenta a Romaniei. Desigur, este doar o coincidenta ca epoca ii apartine si a fost de natura sa ne traga in jos 20 de ani, in cei 10 in care a stapanit tara in mod discretionar. Nu se pune. Si nu se pune pentru ca Basescu nu va recunoaste asta vreodata. In opinia lui, schimbarea Laurei Codruta Kovesi din fruntea DNA, de catre Klaus Iohannis, ar fi un gest de nesabuinta. Cum se aude! Pentru ca, isi sustine el motivatia, ar putea fi interpretata ca un semnal al abandonarii luptei anticoruptie. Am auzit prostii si mai mari de-a lungul vremii, dar asta e chiar de top. De ce ar trebui sa credem ca Basescu are dreptate si nu ar fi, de fapt, un mesaj adresat si lui Iohannis, si celor care inca se mai uita la el ca la Sfantul Francisc din Assisi?

Cu sprijinul SRI

Codruta Kovesi nu trebuie revocata, asta este mesajul. Punct. Pentru ca, de fapt, s-ar produce disolutia si mai rapida a statului paralel. Si, nu de altceva, dar nu toata gasca a apucat sa-si urce sacii in caruta si s-o carmeasca pe un alt drum. Angrenajul imens creat, fara stirea lui, evident, pentru ca el niciodata nu a stiut nimic, a functionat bine si i-a indestulat pe multi. Pai, nu ar fi pacat sa il daramam? Animalul politic din el, redesteptat, se curvasareste in propriile cuvinte si iti induce ideea ca protocoalele dintre SRI, DNA si Parchetul General, despre care, oricum, el nu stie nimic sau mare lucru, se rezumau doar la sintagma „cu sprijinul SRI”, din finalul comunicatelor. Ca in urma protocoalelor s-au distrus vieti, cariere sau ca s-au fabricat dosare celor care, in timp, i-au fost adversari sau devenisera incomozi, nu conteaza. Nu conteaza decat ca Laura Codruta Kovesi nu trebuie revocata. Si nu stiu de ce, taman acum, imi vine sa-l intreb pe Basescu ce nu l-a intrebat nimeni, nici politician, nici ziarist: de ce, ti-e teama ca vorbeste, ca sa se apere dand vina pe ceilalti, dupa cum se practica? Ti-e teama ca animalul politic, in loc sa muste, va incepe sa schiaune penibil si blegos?

Ne ia de prosti

Pe Traian Basescu nu-l pasioneaza trimiterea Codrutei Kovesi la plimbare. Nu! Pentru ca, zice el facand slalom printre vorbe de adormit vigilenta populimii, Laura Codruta Kovesi nu este sefa DNA, ci institutia insasi. Asta inseamna sa fii animal politic, sa ai tupeul sa ridici la rang de institutie un procuror-sef care, dupa toate semnalele politice, si nu numai, a girat un sistem de abuzuri fara precedent in Justitie. Si, ca sa-si desavarseasca opera de smecherie jegoasa, se spala pe maini ca Pilat din Pont si spune ca asa ne-a intrat in cap tuturor, ca Laura Codruta Kovesi e o institutie. Aha, deci nu e de la el! Cine a promovat-o, cine a incurajat-o si a sustinut-o nu mai conteaza. Conteaza doar cum ne atrage el atentia ca binomul Kovesi-Coldea nu mai exista, asta in ideea de a nu-l mai include pe el in ecuatie in calitate de creator. Acum s-a schimbat daravela, binomul inseamna Kovesi-Augustin Lazar. Mare dezvaluire. Toata tara vede asta de multa vreme. Base, te-oi crede tu animal politic, dar chiar ne iei de prosti? Despre Augustin Lazar te intreb mai incolo.

author avatar
Valentin Boeru
2.219 afisari

2 COMENTARII

  1. E un animal, adevărat, l-as compara cu o rama. Sapa se târeşte, zabaleste, surpa structuri, stat, romanism. Dispare apare se intinde umezeala beciu intunericul orizontala mediu favorit. Se hraneste din resturi.

  2. Cum se zice co-rect,troscangiu sau trascangiu politic,sa nu jugnim anumalele introducand pe acest betivan-alcoolic in randul lor.Fiind protejatul total al stapanilor coloniei,al carui mercenar inca este sau agent,nu poate pati nimic rau,este lasat sa-si rumege,impreuna cu familia si amanta(ele),enormele sume de bani stranse prin mijloace,metode hotesti,pirateresti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger