AcasăNewsBasescu a inghitit cu noduri guvernarea USL

Basescu a inghitit cu noduri guvernarea USL

Traian Basescu a rupt tacerea taman peste ocean, la Chicago, unde le-a spus romanilor stabiliti acolo ca nu-i place situatia politica actuala, dar nu are ce face.

Intrebat de diaspora cum a ajuns Victor Ponta sa-l inlocuiasca pe Razvan Ungureanu, Basescu a precizat din start: ”Sa nu credeti cumva ca mie imi place situatia politica actuala. Sa nu va ganditi la asta”. Deasupra simpatiilor personale au stat insa regulile democratice, a sustinut in continuare presedintele: ”Desi nu ma obliga Constitutia, politic si democratic era sa ofer mandatul de premier acelora care au aratat ca au o majoritate, liderului majoritatii care a facut sa cada Guvernul in Parlament”. Dand dovada in continuare de sinceritate, Basescu a recunoscut si ca actualii ministri, cu toate bubele lor, nu sunt mai prejos de cei numiti in cabinetul Ungureanu. ”Nici ailalti nu au fost mult mai buni. Stiti, trebuie sa fim cinstiti”, a raspuns Basescu, razand a paguba, romanilor care l-au intrebat de ce a acceptat in guvern ”ministri care nu sunt tocmai buni”.

Seful statului mizeaza pe o crestere economica

Nemultumirea starnita de situatia politica se compenseaza, la Traian Basescu, cu optimismul pe care-l manifesta cand vine vorba despre situatia economica a Romaniei. ”2011 l-am terminat cu bine, cu o crestere de 2,5 %. Usor-usor lucrurile se indreapta si am convingerea ca si anul acesta vom inregistra crestere economica”, le-a povestit Basescu romanilor din diaspora. In context, Traian Basescu a explicat ca isi pastreaza aceeasi prognoza favorabila desi stie ca  Romania ”nu traieste izolata”, ceea ce inseamna ca va resimti si ea efectele crizei din zona euro.

Basescu vrea sa devina bunic

Traian Basescu isi doreste nepoti. ”Am avut fete, dar astept si eu un nepotel. Cand ii vad pe astia mici, tanjesc mai mult dupa nepotei, decat imi aduc aminte de fete”, a recunoscut Basescu in fata romanilor din Chicago. Maria Basescu asteapta si ea cu nerabdare sa fie bunica: ”Le-am spus fetelor mele ca imi doresc nepoti, indiferent daca fac nunta sau nu”.

author avatar
Simona Badulescu
370 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger