AcasăNewsBasescu a infulecat UNPR-ul

Basescu a infulecat UNPR-ul

Partidul Miscarea Populara a validat, in cadrul congresului etraordinar desfasurat ieri, fuziunea prin absorbtie cu Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei.

Altfel spus, formatiunea politica la care a migalit din greu Gabriel Oprea s-a topit in partidul lui Traian Basescu, propulsand PMP-ul pe locul trei, imediat dupa PSD si PNL. ”De acum incolo deciziile nu se vor mai lua doar pe linia Modrogan – Kiseleff (sediile centrale ale PNL si PSD – n.r.). Va trebui sa se tina cont de noi si deciziile vor trece obligatoriu si prin Nicolae Iorga (sediul PMP – n.r.)”, a subliniat Traian Basescu noul statut capatat de PMP dupa fuziune. Conform intelegerilor deja parafate, congresul de ieri a modificat si statutul PMP astfel incat sa le faca loc si uneperistilor in forurile de conducere. Cu putin inainte de a deveni presedinte executiv sl PMP, fostul lider UNPR Valeriu Steriu a explicat de ce a refuzat ofertele de fuziune primite de la PSD si PNL si a decis sa spuna ”da” PMP-ului: ”Nu pot, cu constiinta impacata, sa accept varianta fuziunii cu PSD care spune asa: <<facem fuziunea in varianta noastra>>. Nu pot accepta neseriozitatea PNL. Nu stam (uneperistii – n.r.) cu mana intinsa la nimeni. Cerem sa fim tratati cu respect. PMP ne-a aratat acest respect”. Nauciti oarecum de rapiditatea cu care s-a decis si parafat fuziunea, uneperistii si pemepistii au votat fara murmur fuziunea decisa de Basescu. Singura opozitie a venit din partea instalatiei tehnice care a ”sabotat” microfonul de la care urma sa fie cantat imnul PMP, cunoscuta melodie ”Iarba verde de acasa”, chiar de catre autorul Mircea Rusu. Cum microfonul s-a incapatanat sa nu functioneze, Rusu si Basescu au ras si au fredonat un pic in live melodia si astfel opozitia a fost marginalizata.

Basescu continua sa se vanda singur: ”Cel mai bun profil de premier sunt eu!”

Desi a trecut usor peste povestea cu microfonul, Basescu a dt semne clare ca nu i-a fost pe plac declaratia prin care Steriu a sustinut ca l-ar putea sustine pe Dacian Ciolos pentru un nou mandat de premier. Intrebat daca este de acord cu Steriu, Basescu s-a oferit din nou pe el insusi pe post de prim-ministru: ”Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu”. Vorba aceea, bate saua pana pricepe iapa, chiar daca nu se stie exact daca ”iapa” din acest caz este bastinasa sau occidentala.

author avatar
Simona Badulescu
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger