AcasăNewsBasescu a dat buzna peste Obama!

Basescu a dat buzna peste Obama!

Vizita de lucru efectuata de Traian Basescu in America s-a soldat cu o intalnire cu Barack Obama si cu bagarea in sperieti a presei.

Conform agendei oficiale puse la dispozitie de Administratia Prezidentiala, gazda sefului de stat roman la Casa Alba a fost vicepresedintele Joe Biden. Din start insa, inevitabilele surse au anuntat posibilitatea unei intalniri face to face Obama – Basescu. Desi incertitudinea a permis adversarilor actualei Puteri sa toace subiectul, Basescu si-a adjudecat scorul final, el intalnindu-se cu Obama in celebrul Birou Oval. La fel de sigur este ca Traian Basescu a luat cu el “artileria grea” in America, pe langa ministrii Apararii si de Externe (Gabriel Oprea si Teodor Baconschi) el fiind insotit de crema serviciilor romanesti: seful SRI, George Maior, seful SIE si Mihai Razvan Ungureanu, plus consilierul prezidential pe probleme de securitate, Iulian Fota.

Microbuz defect pentru ziaristi

Cert este ca vizita de lucru a inclus si participarea la parafarea acordului privind sistemul de aparare antiracheta la Deveselu (Olt), documentul fiind semnat de secretarul de Stat Hillary Clinton si de catre ministrul roman al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi. Draga ca sarea-n ochi politicienilor, in frunte cu Traian Basescu, presei care l-a insotit pe seful statului peste ocean i s-a pus la dispozitie un autocar defect, despre care se stia ca are probleme. Urmarea: autovehiculul a inceput sa fumege in timp ce-i transporta pe jurnalisti spre Casa Alba. Acestia s-au ales insa doar cu sperietura, ajungand in final cu bine la destinatie.

Americanii se vand scump

Prietenia cu SUA a costat Romania aproximativ 800 de milioane de dolari in ultimii sapte ani. Tot la capitolul costuri pot fi trecuti cei 21 de militari romani morti in conflictele deschise de America in Afganistan si Irak, plus cei 74 raniti in razboaiele americane. Pentru a avea in continuare un „unchi Sam” binevoitor, Romania a acceptat instalarea scutului antiracheta pe teritoriul sau, in zona comunei Deveselu. La insistentele americanilor, Traian Basescu a sters o parte importanta din suma datorata de Irak Romaniei.

author avatar
Simona Badulescu
667 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger