AcasăNewsBasescu: “Ponta utilizeaza Parlamentul ca pe o maciuca politica. Este un premier...

Basescu: “Ponta utilizeaza Parlamentul ca pe o maciuca politica. Este un premier CORUPT profund”

Presedintele Traian Basescu a sustinut, joi seara, o declaratie de presa, la Palatul Cotroceni, in timpul careia a lansat un atac dur la adresa lui Victor Ponta, despre care a spus ca este un “prim-ministru corupt profund”.

Seful statului a vorbit si despre bugetul de stat pe care a precizat ca nu se grabeste sa il aprobe.

“Inteleg ca de aseara (miercuri seara, n.r.) propaganda USL-ului ma intreaba cand promulg bugetul. Bugetul nu este sosit, nu e in regim de urgenta. Ar putea sa soseasca luni la Presedintie. Va intra in proces de analiza. Documentul, in mod normal, trebuie sa fie trimis la Presedintie luni, 9 decembrie. Eu estimez ca va veni luni. Data pana la care pot sa il consult este 29 decembrie. Voi promulga imediat bugetul asigurarilor sociale. Obiectiunile mele sunt pe efectele introducerii accizei pe carburanti”, a declarat Traian Basescu.

De asemenea, presedintele a specificat ca nu se va lasa impresionat de presiunile executate de Victor Ponta si de socrul acestuia, care, spune Basescu, incearca sa il santajeze.

“Ponta si socrul sau, Sarbu, cred ca ma pot santaja. Rezist la orice tip de santaj. Gandesc ca pot utiliza comisiile de la Senat, cred ca ma pot impresiona. Ii recomand premierului sa mai infiinteze vreo 2-3 comisii tot pentru cazul Ioana Basescu. Voi fi solidar cu fiica mea atat timp cat acest sef de Guvern a ajuns sa utilizeze Parlamentul ca pe o maciuca politica intr-o batalie pe care nu are cum sa o castige. Fiica mea a luat cinstit un credit si orice ar scormoni nu poate gasi nimic ilegal legat de mine si de fiica mea.

Mai bine ar face o plangere la Parchet. De astfel de comisii se tem hotii. Eu nu ma tem. Ei atata pot. Sa faca inscenari. Cine poate sa cumpere, sa cumpere orice petec de pamant. Nu este un lucru rau”, a mai precizat seful statului.

Totodata, Basescu a afirmat ca prim-ministrul este un politician “corupt profund”, care incearca sa isi ascunda faptele de coruptie in spatele scrisorii transmise si aprobate de Fond.

“Victor Ponta mai are niste furii si incearca sa isi ascunda propria coruptie sub aceste acuzatii gratuite pe care mi le aduce. Ponta este un prim-ministru corupt profund. A incercat sa faca sa dispara 380 de milioane de dolari, ascuzandu-se sub o lege. Ponta e corupt pentru ca a vrut sa ascunda sub o lege aranjamente pentru Rosia Montana. Ponta e corupt pentru ca a luat 2800 de ha de pamant si le-a transferat la CJ Braila.

Despre acciza la combustibil: Ponta a crezut ca se va ascunde sub scrisoarea transmisa si aprobata de Fond. Acesta e al doilea motiv pentru care nu am semnat scrisoarea. Voia sa isi ascunda furtul pentru partid, pe care il gestioneaza cu Dragnea, acoperit de semnatura mea catre Fond. Mi-am dat seama ca Victor Ponta incearca sa se ascunda sub semnatura cuiva. B1 a prezentat mesajele transmise de la centru pentru activisti. Am rugamintea sa cautati in lista de mesaje. Ei erau convinsi ca voi semna scrisoare. Atat de ticaloasa le era gandirea. Il fortam pe presedinte sa semneze. Nu au nicio obligatie sa introduca aceasta acciza”, a mai declarat Traian Basescu in cadrul conferintei sustinute joi seara la palatul Cotroceni.

author avatar
Alina Costache
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger