AcasăNewsBase il trimite pe Boc la admiterea de toamna, in Parlament

Base il trimite pe Boc la admiterea de toamna, in Parlament

Ca sa-i faca pe plac lui Traian Basescu, Emil Boc trebuie sa se lase reexaminat de Parlament

Infiintarea ministerului pentru fonduri europene il obliga pe Emil Boc sa se supuna unui nou vot in Parlament. „Examenul” va marca debutul viitoarei sesiuni.

Ca sa-i faca pe plac lui Traian Basescu, Emil Boc trebuie sa se lase reexaminat de Parlament

Traian Basescu a anuntat momentul aparitiei noului minister: „cand se intoarce Parlamentul din vacanta” si stie cine il va conduce, dar nu spune inca deoarece „desemnarea este treaba premierului si a Coalitiei”. Desi rare, zvonurile de vara au pomenit totusi trei nume: Leonard Orban, Marian Sarbu si Bogdan Manoiu. Problema este ca ministerul modifica organigrama guvernului, deci este necesara aprobarea Parlamentului.

Emil Boc

Unde, ca sa supravietuiasca guvernul, majoritatea trebuie sa demonstreze ca exista nu numai pe hartie. Demonstratia care este pusa deja sub semnul indoielii de nenumaratele conflicte care macina puterea si de tentatiile fluturate de opozitie pe la nasul multor parlamentari. In plus, desi Basescu si PDL sustin ca subiectul a fost dezbatut si convenit in cadrul coalitiei, partenerii de guvernare ai democratilor neaga – Varujan Pambuccian: „Nu am discutat despre noul minister”.

Presedintele s-a rafuit cu toata lumea

Seful statului nu s-a multumit insa doar cu supunerea lui noi munci de toamna, ci a si lansat o ofensiva generala contra a tot ce misca fara voia lui. Primii pe lista au fost magistratii de la CSM, Basescu declarandu-se „satul de sensibilitatile excesive” ale acestor „birocrati prafuiti”. Fara sa-i pese de soarta amicului Boc, care are nevoie de votul udemeristilor daca vrea sa treaca cu bine testul din toamna, Basescu i-a aratat maghiarului Cseke Attila usa Ministerului Sanatatii, explicandu-i ca ori cade la pace cu seful CNAS, Lucian Duta, ori pleaca din guvern. Seful statului s-a aratat in schimb intelegator in problema ratarii vanzarii actiunilor OMV Petrom. Operatiunea a fost „un esec”, dar decizia de a nu vinde cu un pret mai mic a fost una corecta, a demonstrat ca Romania „nu este de vanzare la un pret de scrap”.

Asa cum se poate spune ca a fost preluata BRD, in 1999 de Societe Generale,  pentru doar 187,6 milioane dolari. Sau cum a fost preluata de “The Rompetrol Group” , contra a 62,8 milioane de euro, societatea Rompetrol Rafinare, in 2000. Iar lista marilor privatizari “de succes” poate continua.

author avatar
Simona Badulescu
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger