AcasăNewsBaronul de Mehedinti, trecut in arest la domiciliu

Baronul de Mehedinti, trecut in arest la domiciliu

Adrian Duicu, fost presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, a fost trecut din arest preventiv in arest la domiciliu.

Decizia a fost luata de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti, insa nu este una definitiva, ea putand fi atacata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Conform Realitatea TV, Duicu a intervenit pentru contracte si plati in favoarea firmelor care faceau gratuit lucrari la laboratorul de analize medicale controlat de el.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Duicu de trafic de influenta, conform rechizitoriului. „Fapta inculpatului Duicu Ioan-Adrian (…) de a pretinde si primi de la Tuce Florinel foloase patrimoniale (constand in renuntarea de catre acesta la plata contravalorii manoperei si materialelor pe care le utilizase la lucrarile pe care le efectuase in beneficiul lui Duicu Ioan-Adrian in august 2013 si in realizarea cu titlu gratuit de lucrari la punctul de lucru al ROMRAD-RMN SRL) pentru a o determina pe Boruga Doina, manager al Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin, functionar public asupra caruia acesta avea influenta, sa faca acte care intra in atributiile acestora de serviciu (in sensul acordarii, prin atribuire directa, a doua contracte de lucrari publice catre societatea Intel From Com SRL), intruneste elementele constitutive ale infractiunii de trafic de influenta”, se precizeaza in rechizitoriul procurorilor.

author avatar
Cristi Ionita
327 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger