AcasăNewsBaronii locali, loviti de „sindromul Zambaccian”

Baronii locali, loviti de „sindromul Zambaccian”

Constantin Ostaficiuc

Obrazul subtire cu cheltuiala se tine. Principiul este aplicat de presedintii consiliilor judetene care au inteles ca, pe langa masini si case, da bine sa te lauzi cu niscaiva opere de arta si bijuterii.

CONSTANTIN OSTAFICIUC Presedintele CJ Timis are o colectie de pictura romaneasca de 14.000 de euro

Sunt jupani in teritoriu si respectati la centru. Presedintii consiliilor judetene, supranumiti baroni locali, au reusit de-a lungul anilor sa stranga averi frumusele. Cum insa vila, piscina sau masina nu mai reprezinta un etalon al statutului social, arta si bijuteriile au devenit un “must have”pentru orice sef de judet care se respecta. Astfel, Constantin Ostaficiuc, presedintele CJ Timis, pe langa case (una de locuit de 362 mp si una de vacanta de 208 mp) si terenuri (sase in total) detine si o colectie de pictura romaneasca estimata la 14.000 de euro.

CRISTACHE RADULESCU n Seful CJ Ilfov se mandreste cu picturile si statuetele de fildes pe care le detine

Alin Tise (presedintele CJ Cluj-Napoca) a investit si el 15.000 euro nu in tablouri, ci in bijuterii. Pasiunea acestuia pentru podoabe este impartasita si de pesedistul Mircea Cosma (CJ Parhova), care mentioneaza in declaratia de avere bijuterii in valoare de 6.000 de euro.

LIVIU DRAGNEA n Presedintele CJ Teleorman detine case, terenuri, dar se da cu autoutilitara

Cu o avere de peste doua milioane jumatate de euro, pedelistul Cristache Radulescu (CJ Ilfov) si-a investit si el o mare parte din bani in tablouri, statuete de fildes, bronz, argint, in icoane si bijuterii din aur.

Cancescu, “mogul” de Brasov

ARISTOTEL CANCESCU n Seful CJ Brasov detine un mic imperiu media

De departe cel mai bogat sef de judet este liberalul Aristotel Cancescu, aflat la al treilea mandat in fruntea CJ Brasov, averea acestuia ridicandu-se la 4.319.030 de euro. Pe langa bani, familia Cancescu are si doua case in Brasov, una de 70 mp, cealata de 360 mp si un teren intravilan in acelasi oras, de 2.500 de mp. Liberalul este si proprietarul unui mic imperiu media, administrat de societatea Canaris SRL.

Dragnea se da cu autoutilitara

Neatins de fiorul artistic, social-democratul Liviu Dragnea (CJ Teleorman) are peste 371.000 de euro adunati din veniturile de anul trecut, ale sale si ale sotiei, sumele din conturi, plasamente si investitii la hotel Turris. Proprietar al unui apartament de 80 mp in Turnu Magurele si al unei vile in constructie in Alexandria, Dragnea a trecut in declaratia de avere o singura masina: o Dacia Logan autoutilitara.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
750 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger