AcasăNewsBaronii locali din PDL nu vor "Miscarea Populara"!

Baronii locali din PDL nu vor „Miscarea Populara”!

Colegiul Director al PDL a decis ca intr-o saptamana organizatiile judetene sa vina cu propuneri de aliante, care sa nu se numeasca „Miscarea Populara”, au declarat, duminica, surse din partid.

Sursele citate au precizat ca este posibil ca aliantele electorale care ar urma sa se constituie la nivel local, de catre PDL cu alte formatiuni, sa aiba denumiri diferite. Acest lucru se va discuta insa saptamana viitoare, in functie de propunerile care vin de la nivelul judetelor si de partenerii pe care PDL ii poate avea in plan local.

Reprezentantii PDL au discutat timp de mai multe ore despre alegerile locale, 21 de organizatii, din totalul de 42, aratand ca ar vrea sa incheie aliante la nivel judetean. Conform surselor citate, din dezbateri a reiesit insa faptul ca fiecare organizatie judeteana are specificul sau si ca, pe plan local, in unele judete PDL ar fi dorit sa faca alianta cu PER si PNTCD, in alte judete cu PNTCD si Partida Romilor sau doar cu PNTCD, neputandu-se ca aceste aliante locale sa poata purta o denumire unica, de „Miscare Populara”.

Potrivit surselor citate, o alianta electorala, din punct de vedere legal, care sa aiba sigla si denumire unitare, trebuie sa contina aceleasi formatiuni politice pe tot cuprinsul tarii. Concluzia dezbaterilor a fost sa se mearga in alegerile locale sub denumirea partidului, iar organizatiile locale sa aiba libertatea de a forma aliante electorale, la nivelul judetelor, aliante care sa nu aiba insa denumire si sigla unitare.

La Colegiul Director, reprezentantii PDL Bucuresti au anuntat ca organizatia va merge in alegerile locale cu alianta intre PDL si UNPR, au precizat sursele citate. Organizatiile judetene urmeaza sa transmita Biroului Permanent National la PDL, pana la sedinta de saptamana viitoare, protocolalele privind aliantele, in cazul in care intentioneaza sa faca aceste aliante.

Colegiul Director al PDL s-a reunit, duminica, pentru a discuta legat de alegerile locale.

 

 

author avatar
Ciprian Purice
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger