AcasăNewsBarnevernet o ia peste bot

Barnevernet o ia peste bot

Soarta copiilor in sistemul norvegian depindea de recomandarile unui psihiatru condamnat

E vorba de controversata agentie norvegiana pentru protectia copilului, criticata de parinti si de profesionisti in educatie pentru ca, fara o justificare serioasa, cei mici sunt luati de langa familiile lor. De data asta este implicat un expert psihiatru, de-al „casei”,  condamnat la inchisoare pentru ca a descarcat sute de imagi cu copii abuzati.

Soarta copiilor in sistemul norvegian depindea de recomandarile unui psihiatru condamnat

Respectivul psihiatru fost condamnat la doi ani de inchisoare de catre un tribunal din Oslo in aprilie 2018, dar la recomandarile sale, timp de mai multi ani, au fost ridicati copii din familiile in care se considera ca au fost abuzati. Barbatul in varsta de 54 de ani a recunoscut ca a descarcat aproximativ 200.000 de poze si peste 12.000 de videoclipuri in care copiii sunt abuzati sexual, precizand ca vizioneaza aceste materiale de 20 de ani. Un gest care a starnit stupefactie in Norvegia, mai ales ca individul a fost numit in Comisia de Experti privind Copiii, angajat in mai multe localitati din tara, mai precis un gestionar al sortii celor mici. Licenta sa a fost revocata de autoritati, Ministerul Copiilor si Egalitatii a anuntat ca va reanaliza cazurile din trecut ale psihiatrului privind protectia copilului, dar asta numai dupa  o ancheta dezvaluita de  jurnalistii de la BBC.

De rasunet a fost si cazul familiei Bodnariu, fortata sa-si lase cei patru copii  in custodie temporara dupa ce a intrat in vizorul  Barnevernet. In iunie, acelasi serviciu a luat copilul unei americance, pe motiv ca  baietelul de 19 luni era “inca alaptat”. Femeia a fost decazuta din drepturile parintesti si se lupta si in prezent cu sistemul norvegian care pretinde ca apara drepturile copiilor.

author avatar
Tudor Borcea
913 afisari

2 COMENTARII

  1. Poate ar fi bine sa ne „aplecam” mai mult spre problematica protectiei copilului, a recrutarii de personal, in domeniu, mai ales, ca, pe plan international se militeaza si se reuseste, in tot mai multe tari, micsorarea (spre dezincriminare) a pedepselor pentru pedofili. Poate ar fi bine sa se dea si statistici reale (chiar daca nu „corecte politic”) in legatura cu autorii acestor abuzuri, poate, atunci (daca nu e mantra indusa), „tolerantii” de azi sunt mai rezervati in sustinerea „iubirii”, cu consecinte de adoptii…In toata povestea asta cu adoptiile de catre homosexuali si ideologia transgender inclusa in educatie, inca de la gradinita, nimeni nu pomeneste de dreptul copilului la mama si tata, la pastrarea inocentei, la copilarie…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger