AcasăNewsBarjă nemțească, scufundată în Portul Constanța! Garda de Mediu a intrat în...

Barjă nemțească, scufundată în Portul Constanța! Garda de Mediu a intrat în alertă – VIDEO

barja

Un nou incident ecologic în apele teritoriale ale României. O barjă cu 1.500 de tone de cărbune din Rusia s-a scufundat în Portul Constanța.

Garda de Mediu a intrat imediat în alertă, din cauza riscului de poluare.

Barja era încărcată cu 1500 tone de cărbune

Barja fusese încărcată cu aproape 1500 tone de cărbune, în dana 119 a portului Constanța, iar apoi a fost dusă în dana 99 pentru a se alătura convoiului cu mai multe barje care urmau să plece spre Canalul Dunăre Marea Neagră.

Acolo, barja a început să ia apă și, deși muncitorii au încercat să o pompeze, barja s-a scufundat. Autoritățile portului Constanța au transmis că traficul naval nu a fost pus in pericol.

Momentan, sunt două ipoteze cu privire la acest incident: ori încărcarea defectuoasă a mărfii, ori apariția unei fisuri care a dus la situația în care barja să ia apă și să se scufunde.

Barja avea proprietar sârb

Potrivit informațiilor Digi24, barja era din Germania și avea proprietar sârb. Cele 1.500 de tone de cărbune erau din Rusia și trebuiau să ajungă în Serbia.

Muncitorii au montat un limitator pentru ca marfa să nu ajungă în larg. Deasupra apei au apărut urme de ulei, așa că a fost sesizată Garda de Mediu.

author avatar
Andreea Vlad