AcasăNewsBAREM EVALUARE NATIONALA 2013: Cum se puncteaza SUBIECTELE la proba de limba...

BAREM EVALUARE NATIONALA 2013: Cum se puncteaza SUBIECTELE la proba de limba si literatura romana

Cei aproximativ 200.000 de absolventi de clasa a VIII-a, care au intrat in febra examenelor din cadrul EVALUARII NATIONALE 2013, au sustinut, marti, 25 iunie, prima proba – cea la limba si literatura romana.

Pentru a spera la nota maxima, zece, sau macar la nota cat mai buna la EVALUAREA NATIONALA 2013, elevii au avut de rezolvat, in cadrul probei la romana, doua mari subiecte, cu mai multe subpuncte. Printre altele, copiilor li s-a cerut sa analizeze un fragment din scrierea lui Alexandru Vlahuta, „Durerile lumii”, precum si sa rezolve cerinte pornind de la un decupaj din opera lui Charles Dickens, „Poveste de Craciun”.

De asemenea, pe foile de examen ale elvilor care au sustinut proba la romana, in intervalul orar 9-11, au figurat si subiecte de gramatica. Toate acestea au avut trecute, in dreptul cerintelor de pe foile cu subiecte, si punctajul pe care urmeaza sa il primeasca absolventii scolilor generale, in cazul in care rezolva corect cerintele. Baremul din cadrul examenului de EVALUARE NATIONALA 2013  presupune, in afara celor 10 puncte acordate din oficiu candidatilor, un numar de puncte- intre 4 si 12- pe care copiii il primesc daca rezolva intocmai cerintele trecute pe varianta de subiect extrasa pentru proba de limba si literatura romana, de la EVALUAREA NATIONALA 2013.

Iata SUBIECTELE SI BAREMUL DE NOTARE la EVALUAREA NATIONALA 2013, conform gandul.info:

Sursa foto: gandul.info

6.102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger