AcasăNewsBarbatul arestat in Republica Dominicana nu este Codrut Marta UPDATE

Barbatul arestat in Republica Dominicana nu este Codrut Marta UPDATE

In urma verificarilor facute de catre autoritatile romane si cele dominicane a reiesit ca barbatul arestat luni in statiunea turista Sosua din Republicana Dominicana nu este Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

UPDATE: Barbatul care a fost arestat luni in statiunea Sosua din Republica Dominicana nu este Codrut Marta, a reiesit in urma comparatiilor specifice realizate in astfel de cazuri.

In urma verificarii fotografiilor trimise de catre autoritatilor dominicane, precum si a profilului ADN, a reiesit ca barbatul care poseda pasaport fals nu este fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, directorul ANAF.

„In urma schimbului de date si informatii prin intermediul Biroului Interpol – OIPC, s-a stabilit faptul ca persoana identificata si retinuta, in cursul zilei de ieri (marti-nr.), de catre autoritatile din Republica Dominicana, nu este urmaritul international Marta Codrut”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, cercetat intr-un dosar de evaziune fiscala, a fi fost arestat, luni, in statiunea turistica Sosua din Republica Dominicana, acesta fiind depistat de catre politisti pe baza semnalmentelor oferite de catre oficialii romani catre Interpol.

Potrivit politistilor, citati de rtv.net, Codrut Marta se folosea de un pasaport fals, eliberat in Lituania, acesta circuland sub numele de Arei Argead.

Informatia ca fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar a fost arestat de catre Politia din Republica Dominicata nu este confirmata de catre autoritatile romane, care au declarat ca nu s-a stabilit indubitabil ca persoana respectiva este Codrut Marta.

„In vederea localizarii urmaritului international Marta Codrut, Politia Romana a avut schimb de date şi informatii cu mai multe tari membre Interpol, inclusiv cu Politia Dominicana, dar pana in acest moment nu s-a confirmat indubitabil prezenta acestuia pe teritoriul acestor state. Politia Romana se afla in permanenta in contact cu O.I.P.C., iar in momentul in care se va detine o astfel de informatie, o vom comunica, de indata”, se arata intr-un comunicat al Inspectoratul General al Politiei Romane.

Codrut Marta, fost sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, fost director al ANAF, este cercetat penal pentru evaziune fiscala si constituire a unui grup infractional. Acesta este acuzat ca a a adus statului roman un prejudiciu de 15 milioane de euro.

author avatar
Ionut Zgimbau
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger