AcasăNewsBărbații bătuți și torturați de polițiștii de la Secția 16, găsiți morți!

Bărbații bătuți și torturați de polițiștii de la Secția 16, găsiți morți!

politistiBărbații bătuți și torturați de polițiștii de la Secția 16, găsiți morți!

Cazul polițiștilor de la Secția 16 din Capitală, acuzați că au bătut și torturat doi tineri, anul trecut, ia o întorsătură neașteptată. Ambele victime au murit în condiții suspecte. Unul dintre bărbați a fost găsit mort în locuința unui cunoscut, la nici trei săptămâni după moartea celuilalt tânăr. Acesta din urmă ar fi murit din cauze aparent naturale.

Cele două victime au dus la inculparea a nouă agenți de poliție, între care și un lider de sindicat, transmite Mediafax. Nouă poliţişti au fost puși sub acuzare de procurorii Parchetului Capitalei pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură.

În 5 martie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a trei poliţişti de la Secţia 16 Poliţie din Capitală acuzaţi că au bătut în septembrie anul trecut doi tineri în zona Eroii Revoluţiei. Alţi trei agenţi au fost plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, iar faţă de unul nu a fost luată nicio măsură preventivă.

Surse din Parchet susțin că moartea celor două victime nu ar periclita ancheta, de vreme ce suspecții ar fi recunoscut acuzațiile la audieri, potrivit Adevarul.

Victimele, torturate ore în șir

În septembrie 2020, doi tineri au reclamat că au fost bătuţi de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei. Unul dintre tineri a spus că poliţiştii i-au pus cătuşe la mâini şi l-au lovit cu bastoanele, cu pumnii şi picioarele, după care l-au băgat într-o dubă a poliţiei şi l-au dus pe un câmp în apropiere de Jilava, unde ar fi fost torturat.

În acelaşi timp, alţi doi agenţi l-au încătuşat pe celălalt tânăr şi l-au încuiat într-o autospecială de poliţie, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, şi l-au transportat apoi în zona Zeţari din Bucureşti, Sectorul 5, unde l-au abandonat pe o stradă întunecată.

author avatar
Andreea Vlad
1.011 afisari

1 COMENTARIU

  1. NAIVII CRED CA CEI VINOVATI VOR PLATI !, treziti-va odata romani , camionul de dosare pentru cele 1000 de crime si alte mii de schilodiri din 89 daca n-a fost arse !! s-au pist pe ele s-au le-au depozitat asa incat sa nu mai poata fi utilizate nicicand. Procesele se lungesc cu zeci de ani si se rastalmacesc dupa interese .
    In scolile de politie ,jandarmerie si chiar in armata te instruieste cum sa distrugi ,cum sa desfiintezi orce iti sta in fata ignorind orce !.
    Se creaza niste indivizi lipsiti de orce-i omenesc ,firesc ,civilizat ,niste brute decerebrate care calca in picioare pe orcine cand i se ORDONA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger