AcasăNewsBărbat vaccinat din greșeală cu două seruri diferite. „M-au întrebat dacă sunt...

Bărbat vaccinat din greșeală cu două seruri diferite. „M-au întrebat dacă sunt de acord să treacă în sistem că mi s-a făcut tot Pfizer”

Alin-Alexandru IonescuBărbat vaccinat din greșeală cu două seruri diferite. „M-au întrebat dacă sunt de acord să treacă în sistem că mi s-a făcut tot Pfizer” / foto: Facebook

Bărbat vaccinat din greșeală cu două seruri diferite. S-a deschis o anchetă după ce unui tânăr i s-a administrat la rapel, din greșeală, serul Moderna, deși prima doză a fost de la Pfizer. Din acest motiv, el nu a putut inițial să obțină adeverința de vaccinare.

Alin-Alexandru Ionescu este bolnav de diabet și este insulino-dependent. Tânărul a mers la Romexpo să i se administreze cea de-a doua doză de vaccin anti Covid, dar personalul medical a încurcat serurile. Mai mult, s-ar fi încercat mușamalizarea cazului, susține el.

„Varianta care mi s-a oferit pe loc a fost, să încercăm să eliberăm o hârtie pe care să scrie că eu sunt bine mersi, că am făcut două doze de Pfizer. Ceea ce era un fals și complica mai mult lucrurile dacă eu aveam reacții adverse ulterior”, a declarat tânărul la România TV.

Bărbat vaccinat din greșeală cu două seruri diferite. Eroare la un centru de vaccinare din Bucureşti

Cadrele medicale de la centrul respectiv de vaccinare l-ar fi întrebat dacă este de acord să treacă în sistem că „mi s-a făcut tot Pfizer și astfel poate închide cazul, iar eu mă pot bucura de beneficiile complete ale unei persoane vaccinate.”

„Mi-am ieșit din fire. Am cerut să vorbesc cu șeful centrului de vaccinare. S-a prezentat o doamnă doctor care, auzind că sunt diabetic, m-a întrebat dacă, ca să o citez, „sunt pe insulină” și că n-ar trebui să fie nicio problemă că mi s-au făcut două doze din două vaccinuri diferite. Oamenii încercau să mă îmbuneze legat de problema că îmi pot elibera o adeverință de vaccinare, de parcă de-aia venim să ne vaccinăm, ca să plecăm la vară în Grecia”, a spus bărbatul.

Alin-Alexandru Ionescu a mai spus că, din ce i s-a comunicat, au mai fost astfel de cazuri: „Mi s-a spus că au mai fost cazuri. CAZURI! Asta înseamnă că nu a fost doar cel de la Gorj. Probabil au mai fost și altele și nu s-a aflat despre ele”.

CNCAV a deschis o anchetă

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea a transmis că a solicitat DSP București să demareze o anchetă în acest caz. De asemenea, bărbatului îi va fi eliberată adeverința de vaccinare unde va fi menționat tipul vaccinului administrat la rapel.

„S-a solicitat DSP București efectuarea unei evaluări oficiale la acest centru pentru verificarea modului în care procedurile în vigoare au fost respectate, implementarea delimitării fluxurilor, în funcție de tipul vaccinurilor utilizate, respectiv remedierea eventualelor disfuncționalităților constatate. Ii va fi eliberată adeverința de vaccinare unde va fi menționat tipul vaccinului adminstrat la rapel”, a transmis CNCAV.

author avatar
Andreea Vlad
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger