AcasăNewsProtestatarul de la Cotroceni a fost coborat de pe stalp

Protestatarul de la Cotroceni a fost coborat de pe stalp

Barbatul care a protestat peste sase ore pe unul din stalpii din fata Palatului Cotroceni a fost coborat de fortele de ordine in jurul orelor 15.00. Politia a intrat in alerta miercuri dimineata,  dupa ce un tanar inarmat cu un pistol s-a urcat pe un stalp din fata Cotrocenilor, amenintand ca se impusca in cazul in care presedintele Traian Basescu nu vine sa discute cu el.

Oamenii legii sositi de urgenta la fata locului au izolat zona, incercand, cu ajutorul unei macarale, sa il coboare pe protestatar, informeaza Mediafax.

Potrivit imaginilor de la fata locului, barbatul care se afla pe stalp ar avea o sarma in jurul gatului. El refuza sa coboare, in ciuda interventiei a doi negociatori care incearca sa il convinga sa renunte la protest. La un moment dat, barbatul i-a amenintat cu arma pe jurnalistii si politistii aflati in zona.

Autoritatile confirma ca tanarul, Neculai Stancu, in varsta de 28 de ani nu este la prima tentativa de protest in fata Palatului Cotroceni. Acesta a  mai incercat sa sensibilizeze autoritatile in luna iunie a acestui an, cand, ca si in cazul de fata, s-a urcat pe un stalp din fata Palatului.

„In acest moment, o echipa de cinci negociatori se afla la fata locului, o echipa de pompieri si una de la Ambulanta. Ca si data trecuta, din luna iunie, are aceleasi revendicari. Se considera ca a fost neindreptatit in cazul unui proces pe care l-a avut impotriva firmei la care a muncit”, a explicat, la Realitatea TV, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca.

Se pare ca barbatul ar avea probleme psihice. El a fost diagnosticat cu sindrom depresiv reactiv si tulburare de personalitate polimorfa.

author avatar
Cristina Stefan
333 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger