AcasăNewsBărbat din Harghita, în stare gravă la spital, după ce a fost...

Bărbat din Harghita, în stare gravă la spital, după ce a fost atacat de urs

ursBărbat din Harghita, în stare gravă la spital, după ce a fost atacat de urs

Un bărbat de 53 de ani din Harghita a fost atacat, duminică, de un urs, în localitatea Căpâlnița. Atacul vine la doar două zile după ce un alt bărbat a fost atacat de un urs în apropierea unei ferme de lângă localitatea Săcel.

Bărbatul din comuna Căpâlniţa, atacat duminică de un urs, a mers să verifice animalele pe care le are. Bărbatul era însoţit de câinele său, astfel că a reuşit să scape, dar s-a ales cu leziuni toracice. Anunțul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

„Ursul a atacat din nou la Căpâlnița! Azi, 20 iunie, un bărbat de 53 de ani și câinele acestuia au fost atacați de urs la Căpâlnița, într-o zonă împădurită numită Strung. Bărbatul verifica gardul electric și animalele în timp ce s-a produs atacul. Bărbatul rănit a primit îngrijiri de urgență și apoi a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, fiind suspus unei intervenții chirurgicale ce a durat aproximativ o oră”, a anunțat Borboly CSABA.

Potrivit acestuia, bărbatul are leziuni toracice, o leziune mai profundă și răni în zona coastelor, dar acestea nu au fost rupte. „Pe suprafața corpului pot fi observate zgârieturi superficiale, posibil că a fost atacat din lateral de urs. Starea pacientului este stabilă. Mulțumesc echipei spitalului pentru intervenția promptă. Sunt necesare acțiuni și măsuri rapide și concrete din partea ministerului”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Al doilea atac în ultimele zile

Atacul vine la doar două zile după ce un alt bărbat a fost atacat de un urs în apropierea unei ferme de lângă localitatea Săcel. Victima, în vârstă de 54 de ani, a ajuns în stare gravă la spitalul din Miercurea Ciuc, cu multiple leziuni toracice, dar şi la nivelul capului şi feţei. Operația în cazul lui a durat șase ore.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, consideră că e nevoie de intervenții prompte pentru salvarea vieților omenești și spune că „soluțiile magice trâmbițate de unii agenți iresponsabili” – aluzie la unii activiști de mediu – nu apără omul de fiecare dată când un urs atacă.

author avatar
Andreea Vlad
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger