AcasăNewsBarbat din Dambovita, atacat mortal de un urs

Barbat din Dambovita, atacat mortal de un urs

(foto: rtv.net)

Un barbat in varsta de 60 de ani din Morieni, judetul Dambovita, a murit dupa ce a fost atacat de un urs. In aceeasi zona alte trei persoane au fost ranite tot de ursi.

(foto: rtv.net)

La doar cateva zile dupa ce o persoana a murit iar alte doua au fost ranite dupa ce au fost atacate de un urs, un alt incident de acest gen a avut loc in judetul Dambovita, de aceasta data victima fiind un barbat in varsta de 60 de ani.

Potrivit politistilor, citati de b1.ro, trupul neinsufletit al acestuia a fost gasit, miercuri, in satul Muscel din comuna Morieni, la marginea unei paduri, chiar de fratele victimei. Langa barbat a fost gasit si un lat, fapt care ii conduce pe anchetatori la ideea ca a fost atacat de urs dupa ce animalul a scapat din stransoare.

„Am trimis la locul unde s-a produs aceasta situatie toti factorii responsabili, o echipa de jandarmi, ambulanta. Se pare ca ar exista un caz de braconaj. Ar fi fost vorba de un lat si barbatul era acolo. Este vorba de un cetatean din Moroieni, un agricultor. Este un sat mai izolat, nu avem toate datele. Este la 10 km de Buciumeni, unde s-a produs incidentul saptamana trecuta. Din informatiile mele s-a depasit numarul de ursi optim pentru zona. A fost si un an foarte secetos”, a declarat Adrian Tutuianu, presedinte CJ Dambovita, citat de rtv.net.

Tot in judetul Dambovita, de aceasta data in apropierea comunei Pietrosita, un urs a atacat trei persoane. Una dintre acestea, un barbat in varsta de 71 de ani, a murit, iar doua s-au ales cu rani usoare.

In urma incidentelor autoritatile au mobilizat mai multe patrule pentru a-l gasi pe urs, animalul fiind descoperit sambata seara, in zona raului Ialomita. Ca urmare a acestui fapt vanatorii au impuscat ursul, in urma autopsiei medicii stabilind ca acesta era turbat.

„S-a termina necropsia, primul examen fiind cel care se face pe amprenta de creier, care a aratat ca ursul a avut rabie. De asemenea, au fost recoltate si probe din continutul stomacal al animalului, nefiind gasite resturi umane in stomacul ursului. Daca la aceste doua prime examene rezultatele sunt negative vom face si examenul pe cobai, care dureza pana la 28-29 de zile. Totodata, criminalistii au prelevat labele ursului pentru a le compara cu urmele din teren. Nu se poate da un verdict in acest moment, daca este sau nu ursul ucigas, dar toate probele duc la concluzia ca marimea labei este comparabila sau asemanatatoare cu urmele gasite la fata locului”, declara la acel moment Sandu Tolea, seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Dambovita.

author avatar
Ionut Zgimbau
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger