AcasăNewsBărbat cu un pistol, zărit în zona unui liceu din Giurgiu. Cine...

Bărbat cu un pistol, zărit în zona unui liceu din Giurgiu. Cine a alertat jandarmii și ce a urmat

(sursa foto: Jandarmeria Giurgiu/Facebook)

O sesizare a pus în alertă membrii unui echipaj de jandarmi, care au intervenit să facă verificări. Totul s-a întâmplat în apropierea unei unități de învățământ din Giurgiu.

Jandarmii giurgiuveni anunță, miercuri, că un bărbat cu o armă neletală a fost depistat în zona Colegiul Național „Ion Maiorescu” din oraș.

Alerta a venit marți în jurul prânzului. O tânără ar fi fost cea care s-a adresat jandarmilor. „Ieri, 22 noiembrie, la ora 11.15, un echipaj de jandarmi care se afla în zona Colegiul Național Ion Maiorescu din Giurgiu, a fost sesizat de către o tânără că în zonă se află un bărbat care trage cu un pistol”, anunță miercuri Jandarmeria Giurgiu, pe pagina de Facebook.

S-a făcut un control, fiind găsite un pistol și două cartușe

Ce a urmat? Jandarmii au avut în vedere detaliile venite de la cea care a dat alerta. Astfel, au identificat un bărbat chiar pe strada din fața liceului. S-a făcut un control și astfel s-au găsit un pistol, dar și două elemente de muniție. „Pe strada din fața liceului, jandarmii au observat după semnalmentele date, un bărbat pe care l-au invitat la autospeciala de intervenție. În urma controlului corporal preventiv și al borsetei pe care o avea, s-au găsit un pistol și două cartușe”, anunță reprezentanții Jardarmeriei giurgiuvene.

În cazul de față cercetările vor fi continuate de către polițiștii de la IPJ Giurgiu. „Au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „Deținere sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării” şi „Uz de armă neletală fără drept”.

Documentele de constatare au fost înaintate lucrătorilor din Serviciul Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Giurgiu, pentru continuarea cercetărilor şi probarea întregii activităţi infracţionale”, se precizează în mesajul postat pe pagina Jandarmeriei de pe rețeaua de socializare amintită.