AcasăNewsBarack Obama se declara "profund ingrijorat" de problemele din zona euro

Barack Obama se declara „profund ingrijorat” de problemele din zona euro

Presedintele american, Barack Obama, s-a declarat, miercuri, „profund ingrijorat” de problemele din zona euro, pe fondul crizei datoriilor suverane si a cresterii economice anevoioase, relateaza AFP.

Turul lui Obama, in care a stat la masa cu somerii, este considerat „populist” de catre republicani

„Sunt si am fost profund ingrijorat. Cred ca voi la fel de ingrijorat maine si saptamana urmatoare”, a declarat presedintele american la Canberra. Puterile europene trebuie „sa sustina proiectul european”, a adaugat el.

„Pana vom pune in aplicare un plan concret si o structura care sa trimita un mesaj clar pietelor, care sa afirme ca Europa sustine ferm euro si va face ce are de facut, vom continua sa vedem acest tip de probleme pe care le-am cunoscut” pana in prezent, a declarat presedintele american. El a recunoscut ca Angela Merkel, cancelarul german, si Nicolas Sarkozy, presedintele francez, au o vointa reala de a scoate Europa din criza, dar a apreciat ca Europa are o structura complicata.

„In prezent, comunitatea europeana in sens larg trebuie sa sustina proiectul european”, a declarat el. „Avem o economie mondiala integrata si ceea ce se intampla in Europa va avea un impact asupra noastra”, a adaugat el. Zona euro este in plina criza, amenintata in acelasi timp de datoriile Italiei si Spaniei si o crestere anemica in trimestrul al treilea.

 

author avatar
Ciprian Purice
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger