AcasăNewsBarack Obama: "Nu imi pot imagina propria viata fara a avea exemplul...

Barack Obama: „Nu imi pot imagina propria viata fara a avea exemplul dat de Mandela”

Estimare. Guvernul lui Barack Obama se va confrunta in 2014 cu probleme financiare majore

Barack Obama, presedintele Statelor Unite ale Americii, s-a declarat profund indurerat de moartea lui Nelson Mandela, eroul luptei antiapartheid.

Ba mai mult, presedintele american a dat o declaratie de presa in care a explicat ca nu isi poate imagina propria viata fara exemplul dat de liderul sud-african.

„Nelson Mandela a avut realizari mai mari decat ne-am fi asteptat din partea oricarui om. Nu imi pot imagina propria viata fara a avea exemplul dat de Mandela. Astazi, Nelson Mandela a plecat acasa. Din acest moment, el apartine istoriei. Am pierdut unul dintre cele mai influenti, curajosi si profunzi oameni cu care am fost contemporani pe acest pamant. Nelson Mandela a lasat tarii sale mostenirea libertatii, iar lumii, mostenirea pacii. Sa ne luam un moment si sa multumim pentru faptul ca Nelson Mandela a trait”, a declarat Obama intr-o declaratie de presa la Casa Alba, potrivit presei internationale.

Presedintele sud-african, Jacob Zuma, a fost cel care a anuntat la postul de televiziune publica ca Mandela a murit. „Scumpul nostru Madiba va avea funeralii de stat”, a adaugat el, anuntand ca drapelul va fi coborat in berna de vineri pana la inmormantare.

Nelson Mandela s-a dovedit a fi, in anii 50 ai secolului trecut, un lider al luptei impotriva politicii de segregare rasiala a conducertii sud-africane de atunci. El a stat 27 de ani in inchisoare, fiind eliberat in 1990, dupa o campanie mondiala de proteste, iar problemele pulmonare ale laureatului premiului Nobel pentru Pace erau probabil legate de sechelele lasate de tuberculoza. Fostul presedinte sud-african s-a ales cu aceasta boala in timpul detentiei pe insula-inchisoare Robben Island, in largul Cape Town, acolo unde a petrecut 18 dintre cei 27 de ani de inchisoare.

author avatar
Andra Nesu
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger