AcasăNewsBarack Obama l-a "citit" pe Putin: ce se află în spatele războiului...

Barack Obama l-a „citit” pe Putin: ce se află în spatele războiului din Ucraina (VIDEO)

barack obama Barack Obama l-a "citit" pe Putin: ce se află în spatele războiului din Ucraina

Barack Obama, fostul președinte al Statelor Unite, a vorbit pentru prima dată despre războiul din Ucraina. El l-a cunoscut personal pe Vladimir Putin şi pretinde că l-a „citit” bine pe liderul de la Kremlin.

„El a fost întotdeauna periculos. Putin în Ucraina a fost atât de nesăbuit pe cât nu ne-am fi așteptat sau văzut acum 8 sau 10 ani”, a mai spus Obama.

Putin luptă contra propriului popor?

„Putin a fost întotdeauna necruțător împotriva propriului popor, precum și împotriva altora. El a fost întotdeauna marcat de resentimente și de deformarea și distorsionarea naționalismului etnic. Acea parte a lui Putin, cred că a fost mereu acolo”, comentează Obama într-un interviu acordat NBC Today.

Obama a precizat că actuala acțiune militară din Ucraina este o nouă abordare a lui Putin, care nu apărea înainte. Obama a fost președintele SUA în timpul anexării ilegale Crimeei, în martie 2014, de către Putin.

Fostul preşedinte al SUA a analizat şi tactica pe care a abordat-o Joe Biden în relaţia cu războiul pornit de Putin. Obama susține că sunt circumstanțe diferite între situația de acum 8 ani și cea de acum, de invadare a Ucrainei.

Fostul președinte american a mai spus însă că actuala administrație – Joe Biden – „face ceea ce trebuie să facă”.

author avatar
Andrei Ștefan