AcasăNewsBarack Obama i-a oferit lui David Cameron un gratar si a primit...

Barack Obama i-a oferit lui David Cameron un gratar si a primit de la el o masa de ping-pong

Barack Obama si David Cameron au facut schimb de cadouri miercuri in cadrul vizitei premierului britanic la Washington, presedintele american oferindu-i oaspetelui sau un gratar personalizat, iar invitatul sau daruindu-i o masa de ping-pong.

Barack Obama si sotia sa Michelle le-au daruit sotilor Cameron un gratar pe lemn si carbune cu cele doua steaguri, britanic si american, pe laturi si cu o placa personalizata. Modelul de baza al acestui gratar valoreaza peste 1.900 de dolari, a precizat Casa Alba, adaugand ca acest cadou a fost insotit de doua sorturi de bucatarie pentru cei doi soti britanici.

Acest dar vrea sa fie o amintire a unei vizite a presedintelui american la Londra efectuata anul trecut, cand Barack Obama si David Cameron au devenit bucatari in gradina din 10 Downing Street pentru a gati la gratar cina pentru soldati americani si britanici.

Cadoul sotilor Cameron pentru cuplul Obama – o masa de ping-pong – aminteste de asemenea de o vizita a lui Barack Obama la Londra, in cursul careia cei doi barbati au jucat un meci de tenis de masa la o scoala.”Cred ca am gresit putin” cu cadourile noastre, s-a amuzat premierul britanic, „pentru ca eu i-am oferit o masa de ping-pong si el mi-a oferit un gratar”.

„Dar cand ne vedeti unul langa altul, este evident ca cel care are nevoie de miscare este premierul britanic si cel care are nevoie de un gratar este presedintele Statelor Unite”, a continuat el.

Generozitatea lui Barack Obama fata de David Cameron contrasteaza cu darul pe care l-a oferit in 2009 premierului britanic de atunci Gordon Brown – o colectie de DVD-uri cu filme americane clasice – pe care presa britanica l-a catalogat ca fiind o jignire.

author avatar
Ciprian Purice
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger