AcasăNewsBanii si sexul, obsesiile directorilor de multinationale

Banii si sexul, obsesiile directorilor de multinationale

Sunt cunoscuti, respectati si, poate cel mai important, invart banii cu lopata. Chiar daca au lumea la picioare, sefii marilor companii reusesc destul de des sa calce pe bec, ca orice muritor de rand.

Tentatia nu tine cont de sex, scoli absolvite sau statut social. Loveste oriunde terenul ii este favorabil. Asa se face ca si cei mai puternici oameni ai planetei s-au dovedit slabi atunci cand a venit vorba de si mai multi bani sau de femei.

Kenneth Lay, inginerii financiare

Kenneth Lay. Fondatorul Enron si-a distrus imperiul din lacomie

Fondatorul  Enron Kenneth Lay a reusit in 15 ani sa puna pe picioare o afacere gigant in domeniul energiei, cu o valoare de 68 de miliarde de dolari. Ulterior, s-a descoperit ca imperiul era cladit din inginerii financiare nesustenabile si pierderi nedeclarate. Enron a sfarsit in faliment, unul dintre directorii companiei, Jeffrey Skilling, a ajuns dupa gratii in timp ce Lay a decedat in urma unui atac de cord.

Mark Hurd, bani si sex

MARK HURD. Director al Hewlett-Packard si-a pierdut functia in urma unui scandal sexual

Director al Hewlett-Packard, Mark Hurd a fost nevoit sa renunte la aceasta functie in urma unui scandal sexualo-financiar. Practic, Hurd a dat-o dintr-una in alta. Caderea lui in dizgratie a pornit de la o acuzatie de hartuire sexuala, ca in final sa se descopere ca acesta obisnuia sa faca niscaiva cheltuieli din banii companiei.

Martha Stewart, frauda

MARTHA STEWART. Afacerista a ajuns dupa gratii din cauza fraudelor

Martha Stewart si-a inceput afacerea, in 1976, cu o firma de catering. In 1997 a devenit CEO al companiei  Martha Stewart Living Omnimedia. In 2004 a fost incarcerata fiind gasita vinovata pentru frauda si conspiratie. A petrecut cinci luni intr-o inchisoare din West Virginia, ca mai apoi sa revina in fruntea companiei.

Harry Stonecipher, slab in fata femeilor

HARRY STONECIPHER. A plecat din fruntea Boeing dupa ce s-a aflat ca are o amanta

Numit in 2003 la conducerea Boeing, Harry Stonecipher nu a rezistat prea mult in fruntea companiei din cauza slabiciunii pentru sexul frumos. Dupa un an si jumatate de la instalarea in functie, aventura lui Stonecipher cu una dintre subalternele sale a iesit la lumina, directorul Boeing fiind obligat sa demisioneze.

Chung Mong Koo, delapidare si mita

CHUNG MONG KOO. Seful Hyundai Motor a fost acuzat de delapidare

Seful Hyundai Motor, Chung Mong Koo a fost acuzat de frauda si delapidare, fiind banuit ca a folosit 100 de milioane de dolari pentru a mitui o serie de oficialitati. Pedeapsa de 3 ani pe care a primit-o a fost ulterior suspendata.

author avatar
eNational
791 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger