AcasăNewsBanii Romtelecom, ai Postei si Radiocom, pe mana unei PFA

Banii Romtelecom, ai Postei si Radiocom, pe mana unei PFA

Din lipsa de personal, Ministerul Comunicatiilor a  cumparat prin licitatie servicii de audit a bugetelor companiilor Romtelecom, Posta Romana si Radiocom. Licitatia fost castigata de o persoana fizica autorizata (PFA).

Posta Romana si „verisorii” Romtelecom si Radiocom au bugete insumand peste un miliard de euro

Este vorba de PFA Gheorghe Mitroi, care a castigat licitatia dupa o concurenta „acerba” cu… nimeni, deoarece a fost singura participanta. Licitatia a fost organizata pe vremea guvernului Ungureanu, iar ministerul motiva atunci necesitatea licitarii unor servicii de auditare a bugetelor celor trei companii prin faptul ca institutia nu are personal suficient.

Totusi, cum e posibil sa lasi bugetele insumand aproape un miliard de euro ale Romtelecom, Posta Romana si Radiocom pe mana unei PFA? Acesta ar putea fi un nou studiu de caz pentru Consiliul Concurentei. Pana atunci, PFA Gheorghe Mitroi va fi platita cu 24.000 de lei pentru a verifica daca cele trei companii au respectat legea la intocmirea bugetelor de venituri si cheltuieli, la regimul achizitiilor, politicile ministerului etc. E bine de stiut ca, potrivit unui „manual” elaborat de AvocatNet si Consiliul Concurentei, licitatia cu un participant este din start susceptibila de trucare.

author avatar
Arpad Dobre
266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger