AcasăNewsBanii orfanilor, bagati in buzunarele unor afaceristi acuzati de inselaciune

Banii orfanilor, bagati in buzunarele unor afaceristi acuzati de inselaciune

DGASPC Bucuresti ofera „asistenta sociala” unor afaceristi acuzati de inselaciune, oferindu-le contracte de sute de mii de euro din bani publici, pentru furnizarea legumelor si fructelor. Firma de apartament a acestora a castigat in ultimii ani 12 contracte, in valoare de trei milioane de euro.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 este condusa de penelistul Danut Ioan Fleaca

Copiii din orfelinate, batranii din azile si celelelalte persoane asistate social se indoapa cu fructe si legume de sute de mii de euro.

Institutia dirijata de Cosmina Siminean (foto) a oferit mai multe contracte firmei de apartament

In urma cu patru zile, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1, condusa de penelistul Danut Ioan Fleaca, fost deputat, a incheiat un contract gras, de peste un milion de lei (aproape 240.000 de euro), cu o firma micuta, Retacom SRL, care are sediul intr-o casa de la marginea Capitalei.

Conform contractului, firma condusa de afaceristii Areta si Mihai Constantin – specializata in comert cu amanuntul de alimente, alcool si tutun – trebuie sa furnizeze legume si fructe proaspete persoanelor batute de soarta care se afla internate in centrele DGASPC.

Acesta nu este insa primul contract pe care societatea comerciala Retacom l-a incheiat pe banii orfanilor, ci al doisprezecelea din ultimii patru ani.

Orfanii din Bucuresti se indoapa cu fructe si legume de sute de mii de euro

Firma care s-a obisnuit sa dea de mancare sarmanilor pe bani grei a semnat contracte cu DGASPC Sector 1, dar si cu DGASPC Bucuresti, institutie condusa de Cosmina Siminean. Cele mai multe au fost in valoare de aproximativ 250.000 de euro, iar un calcul simplu demonstreaza ca, in patru ani, cele doua institutii au virat in contul SC Retacom SRL nu mai putin de… trei milioane de euro.

Acuzati de procurori, iertati de judecatori

Sotii Areta si Constantin Constantin au atacat in instanta rezolutia procurului

Interesant este faptul ca Areta Constantin, managerul firmei care prospera pe banii orfanilor, alaturi de Constantin Constantin (sotul Aretei,  cu care este asociat intr-o alta firma n.r.), si de un anume Emil Maracine, au fost acuzati in urma cu doi ani de inselaciune, de catre procurorii constanteni. Cei trei au contestat in instanta rezolutia data de prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, insa magistratii s-au aratat indulgenti doar cu sotii Constantin. Judecatorii au dispus neinceperea urmaririi penale in cazul afaceristilor bucuresteni si anchetarea lui Maracine, pentru comiterea infractiunii de inselaciune.

author avatar
Narcis Voica
1.877 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger