AcasăNewsBanii negri din Portul Constanta au intrat in bikinii modelului Elena Baguci...

Banii negri din Portul Constanta au intrat in bikinii modelului Elena Baguci

A fost prezentata drept cea mai mare operatiune anticoruptie din tara noastra, menita a impresiona marile cancelarii occidentale. Insa ancheta privind traficul transfrontalier de zeci de miliarde de euro facut prin Portul Constanta Sud Agigea s-a dovedit doar o fumigena.

La inceputul carierei de fotomodel, Elena Baguci a beneficiat de sponsorizarile „regelui duty free-urilor”

La adapostul “Operatiunii Port Constanta”, prin cea mai mare poarta de intrare comerciala din Europa, dupa Rotterdam, continua sa se deruleze afaceri ilegale care rivalizeaza cu o buna parte din bugetul Romaniei. Mai mult chiar, aceasta actiune intens mediatizata nu a facut decat sa stopeze adevaratul dosar „bomba”, lucrat ca la carte de politistii romani, cu sprijin international, si care ii viza pe capii celei mai importante retele.

Gruparea Pilca – Teseleanu – Bogatu – Banias

Sorin Visinescu a tocat banii din contrabanda pe relatia cu Elena

Conform informatiilor intrate in posesia noastra, ofiteri ai structurilor speciale ale IGPR au monitorizat la sange caile prin care „grosul” tigarilor de contrabanda ajungeau in Portul Constanta.

Anchetatorii ii supecteaza ca il sprijineau pe Visinescu pe Iulian Teseleanu (foto), Eugen Bogatu, Aurelian Pilca si Mircea Banias

In paralel, procurorii anticoruptie au supravegheat indeaproape gruparea formata din seful Biroului Vamal Constanta Sud, Iulian Teseleanu, vamesul Aurelian Pilca, directorul Portului Constanta, Eugen Bogatu si senatorul Mircea Banias.

Eugen Bogatu

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, toti acestia aveau roluri bine determinate in reteaua de contrabanda suspectata de procurori ca ar fi cea mai mare din  Romania. Insa in spatele intregii „Caracatite”, anchetatorii au stabilit ca se afla Sorin Visinescu, cel care finanta si coordona intreaga activitate.

Cu avionul lui Patriciu

Aurelian Pilca

Visinescu era supranumit „Regele duty  free-urilor” pentru ca detinea, la vremea aceea, zeci de astfel de spatii comerciale scutite de taxe vamale. Din informarile celor care l-au monitorizat reiese ca acesta se prezenta drept ofiter sub acoperire al SIE si toate deplasarile de afaceri in strainatate le facea doar cu avionul personal al lui Dinu Patriciu.

Mircea Banias

Alaturi de asociatul sau, Lucian Orban, detine un adevarat imperiu financiar, in frunte cu complexul rezidential de lux Tomis Plus din Constanta. Visinescu, care in alte afaceri era asociat cu tatal lui Iulian Teseleanu si cu Aurelian Pilca, a dat cateva „tunuri” care i-au pus pe urmele sale pe anchetatori. Dupa falimentarea fostei intreprinderi de industrializare a laptelui, este cercetat de DNA si pentru „afacerea Plaja Corbu”, in care este suspectat de ilegalitati in preluarea terenurilor pe care anuntase ca va face o statiune de lux. In acelasi timp, procurorii din celalalt colt al tarii au pornis o ancheta privind tranzactiile sale cu terenuri apartinand Universitatii Politehnice din Timisoara. Insa cel mai mult s-au apropiat de Visinescu politistii constanteni.

Un milion de euro pentru lansarea in SUA

Acestia au capturat un container plin de tigari de contrabanda din Singapore, trimise printr-un intermediar fictiv din Olanda catre SC Transeuro Import Export, una dintre firmele lui Visinescu. In urma colaborarii cu organele judiciare olandeze, s-a stabilit modul de operare al afaceristului. Tigarile care aveau trecuta ca destinatie finala Serbia, erau descarcate in Portul Constanta, cu sprijinul gruparii Teseleanu, si vandute in magazinele duty free proprii. Alte transporturi erau refuzate pe motiv ca sunt mucegaite, numai ca returnarea lor era una fictiva, doar in acte, tigarile fiind descarcate la Constanta. Culmea este ca, dupa cum sustin surse din cadrul anchetatorilor, Visinescu era disperat sa faca si mai multe transporturi, el fiind interceptat in timp ce se vaita acolitilor ca un milion de euro din banii din contrabanda i-a dat doar pentru a o lansa in SUA pe fotomodelul Elena Baguci, aflata atunci la inceput de cariera. Indragostit nebuneste de Elena, Visinescu a tocat sume incredibile pentru a intretine realatia cu ea. Dupa confirmarea venita in urma expertizei facute de Directia Accize din cadrul Directiei Vamilor, politistii i-au facut afaceristului un dosar penal „beton”. Care insa, dupa ce a fost tinut „la fezandat” in sertarul fostului sef al DIICOT Constanta, Dumitru Uzum, a fost inchis de catre cel din urma cu un surprinzator „NUP”. Totusi, la structura centrala a DIICOT se mai gaseste inca un pachet continand absolut toate dovezile care demonstreaza cum se face contrabanda cu tigari in Portul Constanta.

author avatar
Catalin Tache
8.122 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da domne asa e, face omu un trafic, da da si tigara mai eftin. Asa toata lumea baga un tiutun ca lumea. Ce atata tevatura, nu numai statu sa ne „cracaneze” pe noi prostimea, sa vin astia simiechieri sa „cracaneze” si ei statu. Si uite asa vezi haiduci astia moderni, ce produc ajuta saracii sau saracele sa ajunga fotomodealea. Astia oameni. Si in nota serioasa, USL si ARD au nevoie de sponsorizari si atunci dosarele se pot evapora repede.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger