AcasăNewsBanii intra, Abramovici, nu!

Banii intra, Abramovici, nu!

Abramovici e bun sa dea bani la Chelsea, cu alte cuvinte sa finanteze visurile a sute de mii de microbisti londonezi

Supermiliardarul Roman Abramovici este lasat pe dinafara granitelor Marii Britanii si nu poate pune piciorul pe teritoriul UK. Viza de intrare in Regat ii este intarziata deliberat de catre autoritati, asta in timp ce banii oligarhului rus hranesc in continuare economia din insula.

Abramovici e bun sa dea bani la Chelsea cu alte cuvinte sa finanteze visurile a sute de mii de microbisti londonezi

Finala Cupei Angliei a marcat nu doar victoria lui Chelsea asupra portughezului Jose Mourinho (Manchester United a pierdut, scor 0-1), ci si un fapt mai rar intalnit pe stadioanele de fotbal: finantatorul echipei castigatoare nu a putut asista la meci, nefiindu-i permis accesul in tara! Pare incredibil, dar Roman Abramovici e bun sa dea bani la Chelsea, cu alte cuvinte sa finanteze visurile a sute de mii de microbisti londonezi, dar nu are dreptul sa-si ocupe locul de drept ce i se cuvine in loja oficiala.

Ipocrizie sau umor britanic?

Intr-o perioada in care Statele Unite ale Americii pune Europa cu spatele la zid, Marea Britanie arata cui tine partea in acest razboi. Londra merge pe mana Washingtonului, dovada ca si-a insusit lista miliardarilor rusi declarati persoane non-grata de catre americani. Printre ei, si Abramovici, al 13-lea cel mai bogat rezident din Anglia, dupa cum informeaza „Times”.

Conform presei din Regat, autoritatile nu i-au respins cererea pentru prelungirea vizei, ci doar intarzie fara vreun motiv anume stampilarea ei. Nicio explicatie nu a primit Abramovici, drept pentru care patronul lui Chelsea a urmarit finala cu Manchester din resedinta sa de la Moscova. Mai mult, Daily Mail scrie ca verificati sunt peste 700 de oameni de afaceri rusi, „desi fiecare dintre ei a investit de la doua milioane de lire sterline in sus”.

Cazul Skripal a incendiat relatii ruso-britanice

Tentativa de asasinat asupra dublului spion ex-sovietic Serghei Skripal, atribuita Moscovei de catre englezi, a pulverizat legaturile dintre Anglia si Rusia. De o parte si de alta au fost expulzati numerosi diplomati „sub acoperire”, iar multe companii au fost sfatuite sa renunte la comertul cu partea „adversa”. „Daca Skripal ar fi fost atacat cu un agent toxic militar, era mort intr-o secunda”, a reactionat Vladimir Putin, care la randul lui acuza Londra de manipulare in aceasta poveste.

„Loialistii” lui Putin, pe lista neagra

In afara lui Roman Abramovici, pe lista neagra intocmita de americani mai sunt si alti miliardari rusi. Toti au legaturi puternice in viata socio-economica a Marii Britanii.

  • Eugene Kaspersky (52 de ani) este printre cei mai puternici oameni din lume din industria IT. Se spune ca el insusi se descrie drept „un devorator al vietii de noapte caruia ii place sa sparga banii cu nemiluita”. Este fondatorul si CEO al colosului Kaspersky Lab, care are peste 400 de milioane de utilizatori in toata lumea! In 2011, fiul sau Ivan (20 de ani) a fost rapit pentru o rascumparare de 4 milioane de dolari; fortele speciale ale FSB au dat de urma „mafiotilor” in mai putin de 12 ore, iar tanarul a fost eliberat Ca amanunt de culoare, Eugene Kaspersky este absolvent al unei scoli aflate in subordinea KGB;
  • Kirill Shamalov (35 de ani) era considerat „fiul adoptiv al lui Putin”, asta dupa ce s-a casatorit cu fiica acestuia. Dupa despartirea de Katerina, Kirill a ramas peste noapte doar cu 50% din avere (acum mai are putin sub un miliard de dolari), dar si aia pusa sub atenta supraveghere de catre Fiscul moscovit;
  • Mikhail Prokhorov (53 de ani) este proprietarul echipei de baschet new-yorkeze Brooklyn Nets si un fost adversar declarat al lui Vladimir Putin. Dupa cateva „meciuri” cu autoritatile ruse si vreo doua, trei declaratii date agentilor, FSB, Prokhorov si-a reamintit ce prietenie stransa il leaga de liderul de la Kremlin, iar acum este un apropiat al acestuia. Are o avere de 9 miliarde de dolari si multe afaceri in Anglia;
  • Dmitry Rybolovlev (51 de ani) detine clubul AS Monaco si e unul dintre cei mai importanti jucatori de pe Coasta de Azur. Are proprietati si in Marea Britanie, dar si cateva companii. Avere estimata la 7,5 miliarde de dolari;
  • Aras Agalarov (62 de ani) ramane in memoria tuturor drept rusul care l-a gazduit pe Donald Trump cu ocazia concursului Miss Universe, desfasurat in 2013 la Moscova. Fiul sau, Emin, isi doreste sa conduca un club de fotbal din Anglia si are ambitii asemenea lui Roman Abramovici. De origine azera, familia Agalarov e stabilita la Moscova si gestioneaza o avere de 2 miliarde de dolari;
  • Alisher Usmanov (64 de ani) controleaza clubul Arsenal Londra, desi inca nu detine pachetul majoritar de actiuni la gruparea „tunarilor”. Printre cei mai bogati oameni din Anglia, cu o avere de aproape 16 miliarde de dolari!
author avatar
Tudor Borcea
520 afisari

2 COMENTARII

  1. Statele Unite ale Americii PUN (nu ” pune ”) Europa cu spatele la zid, Tudorel. Jenant!

  2. Conferedatia Rusa-Europeana mai intai si peste cateva generatii poate si Americana, daca nu se organizeaza mai bine China intre timp! Si Iliescu redevine in actualitate!

    Modernizati si organizati dreapta, altfel nu e nici o sansa!

    Stanga a invatat lectia! A noastra nu e prea modernizata, dar a avansat ceva!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger