AcasăNewsBanii de chirie, la liber pentru militari!

Banii de chirie, la liber pentru militari!

Militarii pot visa la case noi

Iata ca in timp ce circul politic continua pe toate fronturile societatii romanesti, mai vin si vesti bune dinspre politicieni. Iar una dintre masurile intens asteptate si solicitate de catre militari tocmai ce este pe cale sa fie transpusa si in practica, dupa ce senatorii din comisiile de specialitate au dat verde proiectului ca toti cei vizati de legea compensatiei chiriei cadrelor militare sa faca practic ce vor cu banii de chirii.

Militarii pot visa la case noi

Iar principala modificare adoptata este renuntarea la precizarile considerate prea ”coercitive” cu privire la creditul imobiliar. Iar daca lucrurile se vor misca si in continuare in acelasi ritm alert, grijile multor militari ar putea fi mult mai mici dupa ce vor avea libertatea ca, alaturi de familiile lor sa stabileasca exact cum vor sa cheltuiasca banii de compensatie.

Fac ce vor!

In urma nenumaratelor plangeri ale militarilor, senatorii din Comisia pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala au luat in sfarsit o decizie favorabila cu privire la eliminarea referirilor la creditul imobiliar din legea compensatiei chiriei pentru cadrele militare. Astfel ca din ”buclucasul” articol II care prevedea cum ”cadrele militare in activitate care indeplineau conditiile de acordare a compensatiei lunare pentru chirie potrivit alin. 1 si 2 si nu au optat sau au renuntat la acest drept si au in derulare un credit ipotecar imobiliar destinat achizitionarii sau construirii unei locuinte pot beneficia, la cerere, de compensatia lunara pentru chirie, pe o perioada ce nu poate depasi durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fractiuni din rata aferenta, in cuantumul prevazut la alin. 1, fara a depasi rata lunara platita pentru creditul imobiliar ipotecar” a disparut referirea la acest credit imobiliar. Drept urmare, militarii vor putea folosi banii alocati drept compensatie ”la liber”, inclusiv pentru plata directa a chiriei sau ramanand la varianta achitarii creditelor aflate in desfasurare.

author avatar
Andrei Coman
4.660 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger