AcasăNewsBanias si Mironescu „au cazut” din agenda vietnameza

Banias si Mironescu „au cazut” din agenda vietnameza

Pe zi ce trece, amanunte uluitoare ies la suprafata in cazul arestarilor fara precedent din Portul Constanta. Potrivit unor surse judiciare, firul care ducea la „capii” retelei de evazionisti s-a aflat multa vreme sub nasul anchetatorilor.

„Decapitarea” fostului secretar general al MAI, Laurentiu Mironescu, dar si punerea sub urmarire penala a senatorului PDL, Mireca Banias ar avea legatura cu un dosar mai vechi, instrumentat in 2010.

Atunci, in urma unor descinderi efectuate in celebrul en-gros „Dragonul Rosu” din Bucuresti, ofiterii DIICOT au reusit destructurarea unui grup infractional organizat, care era coordonat de un cetatean vietnamez de 51 de ani, care avea si cetatenie romana.

Grupul, coordonat extrem de eficient de Hua Le Duc, opera in zona evaziunii fiscale, spalarii de bani si a contrabandei. In timpul investigatiilor, anchetatorii au realizat ca vietnamezul are date extrem de precise despre modul in care functioneaza „caracatita”, de data asta a persoanelor din cadrul structurilor ce ar fi trebuit sa actioneze pentru respectarea legii. Surse judiciare sustin ca anchetatorii au descoperit ca cheia intregii retele se afla intr-o agenda ce-i apartinea lui Hua Le Duc. Dupa ce notitele vietnamezului au fost traduse, anchetatorii au reusit sa afle care sunt legaturile dintre interlopi si oamenii legii. Hua Le Duc a notat, de-a lungul vremii, in agenda absolut toate informatiile legate de zilele in care se plateau banii de mita, cine erau oamenii de legatura, cine putea fi apelat atunci cand lucrurile luau o intorsatura urata pentru afacerile sale.

Mai mult, in agenda exista si o evidenta foarte minutioasa a tuturor transporturilor ilegale din ultimii cinci ani din port cu tot cu denumirile firmelor, colaboratorilor si chiar si a sumelor de spaga ce se plateau vamesilor, politistilor si comisionarilor vamali. Puse cap la cap aceste informatii, sustin sursele judiciare, au condus in final la nume grele din sfera puterii care stiau sau coordonau activitatea infractionala din portul Constanta.

author avatar
Mihai Pietreanu
751 afisari

2 COMENTARII

  1. Pare foarte interesant, dar am totusi unele retineri. Niciun borfas de lux de o asemenea anvergura nu pastreaza date compromitatoare, de natura sa pericliteze inclusiv afacerile lui, sa nu mai zic de ale celorlalti. Suna frumos povestea cu traducerea agendei, dar cine sa o fi facut? In structurile MAI nu cred sa existe vorbitori de vietnameza, iar sa apelezi la cineva din exterior este foarte riscant, caci scapa informatiile sau le vinde pe bani grei.

  2. Un ziarist iresponsabil, care scrie ce-i trece prin minte. Daca ala avea in agenda vamesi, politisti si comisionari, ce legatura au cei doi din titlu??? Care nu erau nici poltisti, nici vamesi, nici comisionari? Vinzi articolul tau de doi bani, folosind aiurea numele a doi oameni??? Tu chiar nu ai pic de bun simt?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger