AcasăNewsBani de la stat pentru vandalizarea bunurilor

Bani de la stat pentru vandalizarea bunurilor

Demonstratiile de protest din ultimele zile au dus in anumite cazuri la distrugerea unor masini si magazine. Pagubitii pot obtine compensatii de la stat.

Proprietarii chioscurilor vandalizate de protestatari pot obtine despagubiri de la stat

Legea 211/2004  prevede ca statul poate acorda compensatii financiare victimelor unor infractiuni ori pentru vandalizarea unor bunuri de catre autori necunoscuti.

Conditii

Cei carora le-au fost distruse bunurile trebuie sa depuna o plangere la sectia de politie pe raza careia domiciliaza, in termen de 60 de zile de la savarsirea infractiunii.  In plangere trebuie descrisa detaliat vatamarea adusa persoanei sau bunurilor acesteia.  Pentru a putea obtine despagubiri, solicitantii trebuie sa faca dovada ca prejudiciile materiale suferite au rezultat din distrugerea prin vandalizare a bunurilor. Dupa inceperea urmaririi penale, in cazul in care faptuitorul este cunoscut, persoana vatamata trebuie sa solicite recuperarea pagubei de la inculpat.  Daca autorul este necunoscut, procesul penal isi urmeaza cursul, iar dupa finalizarea acestuia prin hotarare definitiva, victima trebuie sa declanseze o noua actiune in instanta, pentru obtinerea compensatiilor financiare, potrivit Legii  211/2004. Dupa incheierea acestui proces cu o noua hotarare definitiva, victimele pot obtine despagubirile in 15 zile. Cererile de acordare a compensatiilor banesti pentru distrugeri provocate de autori necunoscuti pot fi depuse in termen de trei ani de la data prejudiciului.

author avatar
Arpad Dobre
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger