AcasăNewsBancnota de 0 euro

Bancnota de 0 euro

Valoreaza 3 euro si, culmea, poarta chipul lui Karl Marx

Ironia sortii, poarta chipul lui Karl Marx, groparul capitalismului”, si a fot emisa de autoritatile din Trier, orasul natal al economistului german, pentru ca pe 5 mai se implinesc 200 de ani de la nasterea sa.

Valoreaza 3 euro si culmea poarta chipul lui Karl Marx

Bancnotele se vand in tot orasul , in special prin intermediul birourilor de turism locale si costa 3 euro. Initiativa capitalista de a face profit din vanzarea de bancnote cu Marx a atras imediat atentia turistilor si presei, pana in prezent au fost comercializate 5.000 astfel de suveniruri si se spera ca alte 15.000 vor ajunge in portofelele vizitatorilor si localnicilor. „Bancnota joaca rolul critic al lui  Karl Marx asupra capitalismului si, bineinteles, nota de 0 euro se potriveste perfect cu Marx ca motiv”, a declarat Norbert Kaethler, directorul biroului de turism din Triers. Totodata, autoritatile au montat semafoare cu imaginea lui Marx, iar in curand va fi ridicata o noua statuie a economistului, cu o greutate de trei tone, din fonduri oferite de guvernul Chinei. Karl Marx sustinea  in operele sale ca sistemul capitalist, la fel ca si sistemele socio-economice precedente, produce tensiuni interne care il conduc la distrugere. Asa cum capitalismul a inlocuit feudalismul, capitalismul va fi inlocuit de comunism, o societate fara clase, scria Marx. N-a nimerit-o…

author avatar
Bogdan Borcea
5.796 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu va grabiti in aprecieri. Dupa cum se desfasoara lucrurile in lume si in Romania,e foarte greu,dar nu imposibil sa anticipam ce va urma .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger