AcasăNewsBancile straine vor "sifona" sucursalele din Romania

Bancile straine vor „sifona” sucursalele din Romania

Mihai Tanasescu admite riscul plecarii capitalului bancar

Reprezentantul Romaniei sustine ca sucursalele bancare straine pot scoate bani din tara, daca bancile-mama o cer. Sefii Erste Bank au si confirmat acest lucru.

Mihai Tanasescu admite riscul plecarii capitalului bancar

Printre masurile stabilite de liderii UE la summit-ul de saptamana trecuta se numara si pastrarea expunerii bancilor mama asupra sucursalelor din strainatate.  Reprezentantul Romaniei la  FMI, fostul ministru de finante Mihai Tanasescu, a reamintit ieri acest lucru, avertizand insa ca se poate intampla si contrariul. „Exista posibilitatea ca, in cazul in care mamele acestor subsidiare cer o plecare a banilor, acest lucru sa se intample”, a spusTanasescu. Opinia sa a fost confirmata ieri de catre  directorul financiar al Grupului Erste, Manfred Wimmer.  „In  acest moment nu exista necesitatea si nici dorinta pentru o continuare a Initiativei de la Viena”, a spus Wimmer.

Conform unui acord incheiat in Austria in 2009, bancile occidentale s-au angajat  sa continue finantarea subsidiarelor est-europene, din tari precum Romania si Ungaria., iar abandonarea proiectului va duce la scurgerea capitalui bancar din Romania.

author avatar
Arpad Dobre
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger