AcasăNewsBancile centrale au un „nas”, neales, netransparent, imun fata de taxe si...

Bancile centrale au un „nas”, neales, netransparent, imun fata de taxe si in afara vizorului legilor nationale

Bancile centrale, cu politicile lor mai mult sau mai putin transparente, au un „nas”, neales, netransparent, imun fata de taxe si in afara vizorului legilor nationale, informeaza Wall Street Journal.

Aici se aduna „bancherii mesei rotunde”

Acest „Il capo di tutti capi” este Banca pentru Reglementari Internationale (BRI), cu sediul in Elvetia si cu sucursale in Hong Kong si Mexico City.

„Caracatita” cu 58 de brate

BIS este banca centrala a tuturor bancilor centrale, un imens organism international, care nu da socoteala niciunui guvern, fiind dedicata globalizarii. In prezent, BRI este mult mai putin cunoscuta decat era in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, cand spala banii nazistilor. Acum este „creierul” a 58 de banci centrale, o „caracatita” care dicteaza, practic, mersul economiilor, prin mecanismele financiare instaurate de elita, indiferent de ce vor sa faca politicienii unei tari.

„Bancherii mesei rotunde”

La fiecare doua luni, intr-o duminica, reprezentantii celor 58 de banci centrale, plus bancherii globalisti, vin la Basel, Elvetia, pentru „Intrunirea Economica Globala”. Asa se numeste „cina” la care participa elita bancara, la etajul 18 al cladirii BRI, numita „Turnul din Basel”, intr-o sala decorata de firma elvetiana de arhitecti Herzog& de Meuron, care a proiectat „Cuibul pasarii”, stadionul Jocurilor Olimpice de la Beijing. In jurul mesei rotunde, inconjurati de pereti albi, iar pe deasupra capetelor un plafon negru, stau sefii bancilor centrale ale tarilor care produc anual peste 51.000 de miliarde de dolari in produse domestice, adica trei patrimi din productia mondiala. Masurile „decretate” aici, in „cuib”, nu sunt consemnate in nicio minuta, in niciun referat. Insa, sunt executate cu „sfintenie”!

author avatar
Adina Mutar
595 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger