AcasăNewsBancile care au dat credite in franci elvetieni, controlate de ANPC

Bancile care au dat credite in franci elvetieni, controlate de ANPC

Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au inceput sa faca o serie de controale la bancile care au acordat credite in franci elvetieni, dar nu numai.

Demersul a fost anuntat, joi, chiar de catre presedintele acestei institutii, Marius Dunca. Seful ANPC a precizat, pentru B1 TV, faptul ca la Protectia Consumatorului au fost depuse, de la inceputul lui 2015, peste 2.200 de plangeri de la contractori ai unor astfel de credite.

Controlul in speta – care este unul tematic, si care vizeaza toti operatorii financiar-bancari, nu doar pe cei care acorda credite in franci elvetieni, ci si pe cei cu care institutia are procese – este menit, a precizat Dunca, sa verifice daca au fost remediate anumite deficiente constatate anterior. „Ma refer la comisionul de risc, comision de administrare, daca au eliminat din contracte sau modificari de dobanda nejustificate”, a precizat seful Autoritatii de Protectie a Consumatorilor, adaugand ca s-a constatat ca desi reprezentantii bancilor „vorbesc foarte bine (…) romani sunt dezavantajati (…) sunt in imposibilitatea de a plati aceste credite”.

In conditiile in care valoarea francului elvetian a crescut, aspect ce i-a afectat pe romanii care au de platit rate la creditele pe care le au de returnat, oamenii au sperat sa se gaseasca solutii in privinta reesalonarii acestora.

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger