AcasăNewsBancile austriece vor sa sugrume creditarea

Bancile austriece vor sa sugrume creditarea

Guvernatorul Ewald Nowotny vrea sa pastreze ”nealterat” ratingul AAA al Austriei, pe banii romanilor

Noile reglementari impuse de Banca Centrala a Austriei (BCA) vor pune talpi serioase creditarii in Romania. Subsidiarele bancilor austriece se vor multumi sa incaseze rate tot mai mari de la romani.

Guvernatorul Ewald Nowotny vrea sa pastreze ”nealterat” ratingul AAA al Austriei, pe banii romanilor

Regulamentul restrictiilor impuse de BCA trebuia publicat inca din decembrie 2011, dar s-a amanat pentru ca si Comisia Europeana sa-si dea avizul. BCA a cerut in toamna anului trecut reducerea expunerii bancilor austriece in tarile din estul Europei, pentru mentinerea ratingului AAA  detinut de Austria. Desi nu se cunoaste cu exactitate continutul documentului,  analistii de la Bloomberg sustin ca guvernatorul BCA, Ewald Nowotny, a cerut reducerea simtitoare a creditarii in Europa de Est, deci si in Romania.

Drept urmare, este posibil ca Raiffeisen, Volksbank, Erste Group Bank AG si Bank Austria AG, divizie a UniCredit, toate prezente in Romania, sa nu inchida prea multe sucursale in tara. Aceste banci doar vor pune talpi creditarii si vor incasa ratele de la romani, care le aduc venituri tot mai mari de la o luna la alta.

author avatar
Arpad Dobre
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger