AcasăNewsBancile au intrat pe pierdere din cauza BNR

Bancile au intrat pe pierdere din cauza BNR

Adrian Vasilescu sustine ca BNR e intodeauna pe faza

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, sustine ca Banca Nationala a verificat „la sange” creditele acordate de banci, care, obligate sa asigure provizioane (rezerve) pentru fiecare imprumut, au raportat pierderi mari pentru 2012.

Adrian Vasilescu sustine ca BNR e intodeauna pe faza

Vasilescu a atras atentia ca, din totalul de imprumuturi acordate de catre banci, peste 18% sunt credite neperformante, dupa ce, cu doar o saptamana in urma, economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, estima volumul acestora la 17%. Totusi, Vasilescu sustine ca BNR „e pe faza” si ca a controlat strict bancile.

„La sange a fost controlat (sistemul bancar – n.r.) si credit cu credit a fost provizionat. Ele (imprumuturile-  n.r.) toate sunt garantate 100%. Din pacate, se revarsa totul in sistemul bancilor pentru ca, iata, nu mai este profit”, a declarat Adrian Vasilescu pe postul public de televiziune. Intr-adevar, dupa ani de profituri mari, bancile din Romania au raportat pentru 2012 pierderi de 2,1 miliarde de lei, din care peste 332 de milioane au fost contabilizate (ca minus) de BRD Societe Generale.

author avatar
Arpad Dobre
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger