AcasăNewsBancherii sar la gatul politicienilor

Bancherii sar la gatul politicienilor

Jean-Claude Trichet si Ben Bernanke, aflati la sfat cu bancherii, i-au certat pe politicieni ca nu fac decat sa astepte bani

Guvernatorii bancilor centrale ii indeamna pe politicieni sa nu mai astepte mura-n gura de la sistemul financiar si sa ia masuri politice sa iasa din criza.

Jean-Claude Trichet si Ben Bernanke, aflati la sfat cu bancherii, i-au certat pe politicieni ca nu fac decat sa astepte bani

„Actionati acum!”, este mesajul catre liderii politici de la Jackson Hole, Wyoming, de la intalnirea bancherilor lumii. La a 29-a intalnire a  „cremei finantelor internationale”, bancherii i-au criticat dur pe politicienii „care asteapta tremurand ca piata sa le rezolve problemele economice”.

Ben Bernanke, presedintele US Federal Reserve, Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene si Christine Lagarde, noul director al FMI, toti sunt de acord ca nu se poate iesi din criza doar cu imprumuturi, ci trebuie sa existe un consens politic pentru a demara actiuni ferme, care sa aduca stabilitatea. „Orice actiune e mai buna decat sa tremuri paralizat de teama agentiilor de rating”, au concluzionat bancherii.

author avatar
eNational
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger