AcasăNewsBancher rus, mitraliat la Londra

Bancher rus, mitraliat la Londra

Un fost bancher rus, miliardarul German Gorbuntov, a fost impuscat la Londra, intr-o tentativa de asasinat.

Oligarhul German Gorbuntov o lasase pe sotie, Larisa, la Moscova

Gorbuntov, in varsta de 45 de ani, se afla in coma indusa, ranile provocate de trei gloante in abdomen si unul in fata fiind foarte grave.

Locuia cu o moldoveanca

Amanta moldoveanca a chemat salvarea, iar vecinii politia

Acesta a fost impuscat in fata locuintei sale din cartierul oamenilor de afaceri Canary Wharf, dupa ce coborase dintr-un taxi. Asasinul se afla intr-o masina din spatele taxiului. Gorbuntov stia ca exista un contract pe capul lui, dar credea ca si-a luat toate masurile de precautie. Locuia impreuna cu o tanara moldoveanca, avand in jur de 20 de ani, cu care miliardarul are un baietel, dar erau foarte discreti. Oligarhul se temea pentru ca depusese  marturie in cazul tentativei de asasinat asupra altui bancher, Alexander Antonov, la Moscova, in 2009. Apoi, s-a refugiat la Londra, in 2010, cu bani cu tot.

Oligarh „nascut” de KGB

Gorbuntov  a debutat in societate la varsta adolescentei, cu un furt pentru care a facut inchisoare. Nici n-a iesit bine de la inchisoare, in jurul varstei de 20 de ani, si s-a lansat in niste afaceri, imobiliare, din lumea sportului, bancare, demne de creiere mai experimentate. Presa de la Moscova il situeaza pe German Gorbuntov in familia de oligarhi „nascuti” de KGB in timpul „capitalismului salbatic”, pentru a prelua si inmii bunurile Partidului Comunist al URSS. Dat fiind trecutul lui, pe partea legata de mafie! In Republica Moldova era cautat pentru preluarea ilegala a unei banci si pentru delapidare. Sotia oligarhului,  Larisa, care locuia la Moscova, a fost, recent, fortata, sub amenintarea armei, sa doneze jumatate din averea familiei, estimata la peste 1,5 de miliarde de lire. Ea i-a invinuit pe  fostii „parteneri” de afaceri ai sotului, care fac parte din gruparea mafiota „Fratia Solntevo”. Un alt bancher o amenintase ca fiul ei va fi inchis pentru droguri daca nu se supune.

author avatar
Adina Mutar
751 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger