AcasăNewsBanca Rusiei, pe cale de a fi nationalizata

Banca Rusiei, pe cale de a fi nationalizata

Membrii partidului de guvernamant Rusia Unita au inaintat Parlamentului un proiect de lege prin care Banca Rusiei este practic nationalizata.

Daca proiectul va deveni lege, politicile Bancii Rusiei vor fi supravegheate de Guvern si orientate catre investitii in  tara.

Rusia, „colonie a SUA”

Evgheni Fedorov ataca independenta bancii centrale

Proiectul a fost coordonat de Evgheni Fedorov, membru in Duma, si dateaza din 2003. La baza initiativei se afla convingerea multor analisti financiari rusi ca sistemul bancar global este manevrat de o elita in contra intereselor nationale ale oricarei tari. Fedorov a tot incercat sa demonstreze cu date ca „intreaga tara este o colonie a SUA”, iar Banca Rusiei este inregimentata in sistemul financiar elitist, care este la originea finantari miscarii anti-Kremlin si a unor organizatii teroriste.

Rezervele, investite in Rusia

Drept pentru care, proiectul prevede ca toate politicile Bancii Rusiei sa fie supervizate de Guvern, rata dobanzilor sa fie stabilita impreuna cu Guvernul, in functie de puterea economica si sociala a Rusiei pe o anumita perioada, iar rezervele bancii sa fie distribuite, in cooperare cu Guvernul, pentru investitii in tara. Contributia Rusiei, prin banca sa centrala, la sistemul financiar international urmeaza sa fie stabilita de Parlament. Alexander Morozov, economist sef  al bancii britanice HSBC (una dintre bancile acuzate ca au facut tranzactii ilegale cu Iranul), sucursala din Rusia, crede ca aceasta lege, daca va fi aprobata, va duce la instabilitate pe toate planurile.

author avatar
Adina Mutar
755 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger