AcasăNewsBanca Mondială nu va mai finanța petrolul

Banca Mondială nu va mai finanța petrolul

Uriașele tankere vor transporta din ce în ce mai puțin aur negru

Începând nu 2019, proiectele de exploatare și producere de hidrocarburi nu vor mai beneficia de sprininul organismului internațional. Anunțul a fost făcut la summit-ul One Planet care a avut loc la Boulogne-Billancourt, în apropiere de Paris.

Uriașele tankere vor transporta din ce în ce mai puțin <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagaur title=aur data wpil keyword link=linked>aur<a> negru

Banca Mondială a informat că își va alinia finanțările pe care le acordă statelor cu obiectivele acordului climatic de la Paris de a reduce combustibilii fosili și emisiile de gaze cu efect de seră. Dacă din ce în ce mai mulți actori financiari își afișează dorința de e se dezangaja în investiții în cărbune, cea mai poluantă sursă de energie, Banca Mondială este prima bancă multilaterală care a luat un astfel de angajament vizavi de petrol și gaze. Totuți, în anumite ”circumstanțe excepționale”, Banca ar putea continua să finanțeze proiecte gaziere ”în țările cele mai sărace unde este un beneficiu clar în termeni de accces la energie”, și cu condiția că ale să nu fie în contradicție cu angajamentele acestor țări în acordul internațional de la Paris asupra climatului, semnat în 2015. Anul trecut, finanțările Băncii Mondiale în industria petrolieră și gazieră au reprezentat aproximativ 1,6 miliarde de dolari, adică mai puţin de 5% din finanţarea totală acordată de instituţia financiară internaţională în acel an. Începând de anul viitor, Banca Mondială va publica în fiecare an emisiile de gaze cu efect de seră ale proiectelor pe care le finanţează în sectoarele cu cele mai mari emisii de gaze cu efect de seră, cum este energia, a mai anunţat instituţia.

author avatar
Tudor Borcea
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger