AcasăNewsBanca Mondiala avertizeaza: Vin vremuri grele pentru Romania

Banca Mondiala avertizeaza: Vin vremuri grele pentru Romania

Autoritatile de la Bucuresti afiseaza optimism – e drept, ponderat – fata de situatia economica a tarii si de capacitatea Romaniei de a combate criza, dar institutiile financiare straine avertizeaza ca ne asteapta vremuri grele.

Criza va scumpi petrolul si carburantii de la o luna la alta

Chiar Banca Mondiala a fost nevoita sa-si revizuiasca, in scadere, propria prognoza a cresterii economice pentru Romania in 2012, de la 1,5% la 1,2%, si ne aflam abia la jumatatea acestui an.

Amenintari din toate partile

Banca Mondiala (BM) vine cu o amenintare in plus. „Tarile in (curs de – n.r.) dezvoltare ar trebui sa se pregateasca pentru o perioada lunga de volatilitate la nivelul economiei globale, prin acordarea unei atentii sporite strategiilor de dezvoltare pe termen mediu, in timp ce se pregatesc pentru vremuri mai grele (avertisment valabil inclusiv pentru Romania – n.r.). O reinflamare a tensiunilor in statele dezvoltate din Europa a erodat increderea obtinuta  in primele patru luni ale anului”, au avertizat reprezentantii BM intr-un recent raport. In „traducere”, exportatorii din Romania – singurii care mai pot aduce crestere economica pentru tara noastra – sa-si faca planuri doar pe termen scurt si sa nu viseze la cine stie ce castiguri in urmatorii ani. De asemenea, romanii sa se astepte la fluctuatii mari ale preturilor la petrol (deci noi scumpiri la benzina si motorina), precum si ale cursului leu/euro (majorarea ratelor bancare).

author avatar
Arpad Dobre
926 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger