AcasăNewsBanca detinatoare a BRD, sanctionata cu 50 de milioane de dolari!

Banca detinatoare a BRD, sanctionata cu 50 de milioane de dolari!

Societe Generale va trebui sa plateasca o amenda civila de 50 de milioane de dolari Departamentului de Justitie din SUA.

Sanctiunea incheie ancheta autoritatilor americane, in scandalul vanzarii de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare care au dus la o pierdere de 2,2 miliarde de euro.

“Societe Generale este multumita ca a rezolvat aceasta problema legala care implica o afacere din care firma a iesit in 2008”, spune Jim Galvin, purtatorul de cuvant al bancii.

“Intregul proces este o gluma”, a sustinut, la inceputul investigatiilor, un bancher al S.G. “Nu a fost o gluma. Recunoasterea de catre Societe Generale a comportamentului gresit in privinta titlurilor de valoare garantate cu credite ipotecare a reprezentat principala componenta a acestei rezolutii”, a replicat procurorul Robert Capers.

Grupul financiar francez detine BRD(Banca Romana pentru Dezvoltare), institutie aflata, in 2015, intr-un scandal de acordare a unor credite frauduloase, cauzand o pierdere de peste 43 de milioane de euro.

Cea mai mare amenda pentru o banca straina in SUA a fost, initial, de 14 miliarde de dolari, suma ceruta Deutsche Bank, de catre Departamentul de Justitie american, insa, in urma unei intelegeri, principala banca din Germania a platit “doar” 7,2 miliarde. De asemenea, BNP Parisbas a fost amendata, acum doi ani, cu 8,9 miliarde de dolari pentru incalcarea embargourilor americane.

Si bancile americane au platit scump fraudele cu credite ipotecare care au dus la o criza financiara mondiala: Bank of America, Citigroup, JP Morgan Chase sau Goldman Sachs, au achitat, in total, peste 90 de miliarde de dolari.

Societe Generale are 31 de milioane de clienti in toata lumea si peste 140.000 de angajati in 66 de tari.

author avatar
Bogdan Borcea
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger