AcasăNewsBanat: Doua cutremure in cateva zeci de minute. Cel mai puternic a...

Banat: Doua cutremure in cateva zeci de minute. Cel mai puternic a avut 4.8 grade pe Richter!

Pamantul s-a cutremurat de doua ori, in zona Banatului, la o distanta de doar cateva zeci de minute. Unul dintre seismele din judetul Caras Severin a avut 4.8 grade pe scara Richter.

Ambele au fost cutremure de suprafata. Primul si cel mai puternic, de 4.8 grade pe scara Richter, s-a produs in noaptea de vineri spre sambata, la ora 01.00, la o adancime de 4 kilometri. Conform Institutului National de Fizica a Pamantului, miscarea telurica a avut loc in judetul Caras Severin, epicentrul sau fiind la 30 de kilometri de Caransebes, la 34 de kilometri de Resita si la 41 de kilometri de orasul Otelu Rosu.

Aproximativ 40 de minute mai tarziu, in aceeasi zona, pamantul s-a cutremurat din nou in judetul Caras Severin. De aceasta data, seismul a avut o intensitate mai mica, de 2.5 grade pe scara Richter, fiind, cel mai probabil, o replica a primului. Specialistii INFP precizeaza ca aceasta miscare telurica a avut loc la ora 01.41, la o adancime de 5 kilometri. Orasele situate in apropierea epicentrului celui de-al doilea cutremur ce s-a produs in Banat sunt Caransebes (30 de kilometri), Resita (31 de kilometri) si Oravita (46 de kilometri).

Sursa foto: b1.ro

author avatar
Cristina Stefan
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger