AcasăNewsBalerinele La Sylphide, rezultate spectaculoase la Youth America Grand Prix

Balerinele La Sylphide, rezultate spectaculoase la Youth America Grand Prix

Cel mai mare concurs internaţional de dans din lume, Youth America Grand Prix, care care acordă în fiecare an peste 300.000 de dolari în burse, a adus balerinilor pregătiţi la Şcoala de Balet La Sylphide rezultate spectaculoase.

Ansamblul La Sylphide

Înfiinţată în urmă cu 20 de ani, Şcoala de Balet La Sylphide şi, mai apoi, Academia La Sylphide, a modelat zeci de talente pe care astăzi le putem admira pe marile scene ale baletului mondial. Copiii care au descoperit bucuria dansului la şcoala fondată de maestra Lorelei Bari culeg acum laurii unei munci asidue, cu ore multe petrecute în sălile de balet. În urmă cu o săptămână, la Cattolica – Italia, elevii La Sylphide au primit recunoaşterea internaţională prin premiile obţinute la Youth America Grand Prix, cea mai mare competiţie de balet din lume.

Sofia Barzac 10 ani premiul întâi la Classical Pre Competitive

Având la bază metoda Veganova (şcoala rusească de balet), adaptată specificului fiecărei vârste şi particularităţilor individuale ale copiilor pe care îi formează, La Sylphide a obţinut în cadrul Youth America Grand Prix rezultate cu care orice şcoală de balet din lume s-ar mândri.

Natalia Naghi şi Ana Maria Zamfir

Premiul întâi la “Classical Pre Competitive” i-a revenit Sofiei Barzac (10 ani), micuţa balerină obţinând astfel  importante burse de pregătire la Opera din Paris, la Academia Prinţesa Grace de Monaco şi la Academia de Balet din Basel.

Rucsandra Nicolae

De asemenea, în Top 10 Pre Competitive şi Top 10 Classical Junior Youth America Grand Prix s-au calificat cu punctaje foarte bune Rucsandra Nicolae şi Teodora Neacşu.

Teodora Neacşu

În acelaşi context, performanţa ansamblului La Sylphide a impresionat exigentul juriu al Youth America Grand Prix, grupul de balerine obţinând punctaje foarte bune. Ar mai fi de menţionat faptul că la Cattolica, Italia s-au desfăşurat semifinalele prestigiosului concurs a cărui finală va avea loc în 2020, la New York.

author avatar
Andrei Coman
1.318 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger