AcasăNewsBalerinele „La Sylphide”, premiate la Viena

Balerinele „La Sylphide”, premiate la Viena

Baletul este una dintre cele mai frumoase arte si cu cele mai spectaculoase rezultate, pentru ca acest dans artistic necesita multa munca, daruire si o sensibilitate aparte. Iar prestigioasa scoala „La Sylphide” din Bucuresti este exemplul perfect in acest sens, recunoasterea internationala neintarziind sa apara.

Pentru micutele si talentatele balerine (cu varste cuprinse intre 9 si 12 ani) de la Scoala de balet  „La Sylphide” , saptamana trecuta a fost una dura, dar cu rezultate foarte bune. Prezente la concurs international de balet „Vibe Vienna International Ballet Experience”, minunatele balerine au obtinut doua premii: locul doi cu dansul Ciuleandra, in coregrafia lui Iacob Macrea si locul 3 cu Les Sylphides, in coregrafia maestrei  Aglaia Gheorghe.

Echipa de balerine a fost insotita si indrumata la Viena de profesorul Ana Caraianopol, nume celebru al baletului, careia zeci de prim solisti ii datoreaza ascensiunea pe marile scene. „La Sylphide”, scoala cu cei mai buni si experimentati profesori si maestri, nu este la primele premii internationale. Cu o experienta de 20 de ani, „La Sylphide” este recunoscuta pe plan international, iar elevii scolii ajung pe marile scene din strainatate.

Echipa<br >La Sylphide<br >care ne a<br >reprezentat<br >la Viena

Multi dintre copiii care au pasit pragul scolii “La Sylphide” au fost acceptati (unii chiar cu bursa) la cele mai bune scoli de balet din lume precum : Academia Vaganova St.Petersburg, Bolshoi Academy Moscow, Royal Ballet School of Birmingham, Royal Ballet Academy London, Academy Chicago si Kozlova Ballet Academy, New York.

Scoala este condusa de maestra Lorelei Bari, fondator si director artistic.

Expresia<br >bucuriei<br >la final de<br >concurs

author avatar
Mihai Koblenko
1.110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger