AcasăNewsBalea Lac: Turisti blocati din cauza vantului care a oprit circulatia telecabinei

Balea Lac: Turisti blocati din cauza vantului care a oprit circulatia telecabinei

(foto: tion.ro)

Un grup de 40 de turisti au ramasi blocati, joi dupa-amiaza, la Balea Lac, dupa ce telecabina care face legatura intre acea zona si Balea Cascada nu mai functioneaza din cauza vantului puternic. Dintre acestia, 15 au coborat, pe jos, spre Balea Cascada, neavand bani de cazare.

(foto: tion.ro)

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Carta, Virgil Grosaru, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, fiind vant puternic, telecabina care face legatura intre Balea Lac si Balea Cascada nu poate functiona, mai mulţi turisti neputand cobori, informeaza Mediafax. „Deocamdata nu exista niciun fel de problema cu acesti turisti, doar ca au anunţat ca nu au bani sa se cazeze la Balea Lac si ar vrea sa coboare. Am inţeles ca 15 dintre ei ar fi plecat pe jos catre Balea Cascada. Pe drum nu este zapada foarte multa, deci ar putea cobori”, a declarat Virgil Grosaru.

In apropierea Lacului Balea a fost costruit, in 2006, primul hotel de gheata din Europa de Est, punct de atractie pentru turisti romani si straini. In timpul verii se poate ajunge acolo cu automobilul, pe drumul Transfagarașan, iar in restul timpului cu telecabina, de la cabana „Balea Cascada” din apropierea cascadei Balea.

author avatar
National
419 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger