AcasăNewsBalbaiala totala la Inalta Curte de casatie si Justitie

Balbaiala totala la Inalta Curte de casatie si Justitie

Judecatorii instantei supreme au decis ieri sa amane pana pe 18 februarie toate procesele grele aflate pe rolul ICCJ.  Instanta suprema este cufundata in haos dupa ce membrii Curtii Constiutionale au decis ca trebuie refacuta componenta completelor de cinci judecatori deoarece din 2014 pana in prezent au fost ilegale si nici nu s-a repsectat principiul continuitatii.

Magistratii sunt in degringolada, motiv pentru care  au cerut ca Sectiile Unite sa  discute si sa stabileasca schimbarea jurisrprudentei instantei supreme. Concret,  Sectiile Unite trebuie sa hotarasca, dupa ce membrii Sectiei pentru judecatori a CSM au decis, in decembrie 2018, ca toate dosarele repartizate in aceeasi luna la completurile de 5 judecatori de la instanta suprema sa continue sa fie judecate si in anul urmator. Astfel ca, aceste cazuri nu au mai fost incluse in tragerea la sorti de la inceputul lui 2019. De aceea, Sectiile Unite vor hotara cine va judeca dosarele. Intrucat cei care au depus probe la dosar ar trebui sa ramana la completurile trase la sorti anul trecut, conform principiul continuitatii, iar cei care nu au administrat probe vor fi judecati de completurile de cinci judecatori trase la sorti anul acesta. Sectiile Unite se vor intruni in 31 ianuarie pentru a discuta problema ivita.

Dosare grele

Printre dosarele grele aflate  pe rolul Completului 2 de 5 judecatori se numara si dosarul in care Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarile fictive din Teleorman. Cel in care este judecat Rudel Obreja, dar si dosarul in care e Alina Bica. C2 penal este format din urmatorii judecatori: Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

author avatar
Ramona Feraru
316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger