AcasăNewsBalanta defecta a Justitiei

Balanta defecta a Justitiei

In Romania, de foarte multe ori, Justitia pare mai degraba un diavol ghidus decat unul dintre cele mai serioase si drepte institutii din toate timpurile. Azi va prezentam doua cazuri-exemplu de dreptate absurda facuta in Tribunalele democrate care te obliga sa te intrebi cu ce masura cantaresc judecatorii.

Pentru luare de mită iei 13 ani de pârnaie; omori un om primeşti 1,9 ani cu suspendare

Multa lume stie despre cazul managerului Spitalului Judetean Constanta, Danut Capatana. DNA a dovedit, negru pe alb, ca acesta, in calitate de manager a pretins anumite sume de bani, respectiv de „aproape 311.000 euro, 28.000 USD si peste 4,7 milioane lei, din care a primit in total aproape 198.000 euro, 28.000 USD si peste 4,7 milioane lei”. Banutii astia urmau sa atraga bunavointa managerului pentru derularea in bune conditii si platii la timp a facturilor aferente contractelor incheiate intre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta cu diverse societati. Bineinteles, in toata aceasta increngatura apar si tot soiul de off-shore-uri, neamuri de-ale lui Capatana s.a.m.d. In final, Danut Capatana este condamnat, in decembrie anul trecut, la 13 ani si 4 luni inchisoare. Sentinta nefiind definitiva. Ati remarcat deci, ce neclintita a fost Justitia constanteana cu acest “monumental” spagar. In acelasi timp, pe 7 ianuarie 2010, un barbat a condus un automobil marca Renault, model Clio, pe strada Oborului din municipiul Constanta, cu o viteza neadaptata la starea drumului. Finalul: a lovit doua masini si a ranit doua persoane dintre care una a decedat. Procesul a durat sase ani, si, in noiembrie anul trecut, Justitia isi face simtita “dreptatea”: barbatul cu Clio primeste 1, 9 ani cu suspendare. Concluzia: iei spaga si primesti 13 ani si patru luni, omori un om si iei 1,9 ani cu suspendare. Pai nu-i tare Justitia? Ce conteaza viata unui om vizavi de balcanica mita? Cum s-o imparti dreptatea asta? Noi am inteles ca Justitia e legata la ochi, dar pare cam flusturatica atunci cand e viata unui om in joc.

P:S. Tot in cazul accidentului de mai sus, Tribunalul constantean a inventat si o premiera: doi soferi care parcasera neregulamentar, si pozitia automobilelor pare sa fi influentat conduita soferului masinii Clio, au primit fiecare cate noua luni de bulau cu suspendare, caci fiecare a fost gasit cu cate 15 la suta din culpa accidentului… Pai, spuneti dumneavoastra, nu-i sucita rau de tot Justitia asta?

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.525 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger